Deputatul comunist Victor Stepaniuc a fost numit viceprim-ministru

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat astăzi un decret privind numirea deputatului comunist Victor Stepaniuc în funcţia de viceprim-ministru, informează AP FLUX.

Potrivit Serviciului de presă al Preşedinţiei, Vladimir Voronin a semnat, în temeiul art. 97 si art. 98 alin. (6) din Constituţia Republicii Moldova, un decret, potrivit căruia, Victor Stepaniuc este numit în funcţia de viceprim-ministru.

Deputatul comunist va ocupa astfel funcţia rămasă vacantă după ce ex-viceprim-minstrul Valerian Cristea a fost numit, în luna noiembrie 2006, în calitate de ambasador în Cehia.

Ulterior, această funcţie a fost ocupată şi de ministrul Administraţiei Publice Locale, Vitalie Vrabie, după care atribuţiunile de vicepremier au fost preluate de ministrul de Externe, Andrei Stratan.

Parlamentarul Victor Stepaniuc a deţinut până în prezent funcţia de şef al Comisiei parlamentare pentru cultură, învăţământ şi mass-media şi este considerat la Chişinău drept unul dintre principalii promotori ai moldovenismului, mai informează AP FLUX.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.