Scoateți 9 mai din calendar! O zi neagră și toxică, „sărbătoarea” urii, a vrajbei și dezbinării

Conducerea de vârf a puterii „antirusești” și „proeuropene” de la Chișinău a mers, din draga dimineață, să depună flori la cel mai mare și impozant monument sovietic, care se înalță falnic chiar în centrul capitalei moldovene.

9 mai rămâne o zi cu roșu în calendar, iar moldovenii au parte, tradițional, de câteva zile de vacanță în această perioadă.

Dodon, Șor și toată coloana a cincea rusească și-au scos azi de la naftalină pufoaicele sovietice și steagurile purpurii cu seceră și ciocan în colțuri, și se bagă ostentativ în fața oamenilor, pe unii pentru a-i supăra, altora pentru a le tulbura mințile și a le răscoli nostalgia pentru trecutul comunist.

De ani de zile, această sărbătoare controversată provoacă certuri, nervi, iritare și dinamitează pacea fragilă din societate. După invazia rusă în Ucraina, în general, această zi a devenit un simbol al crimei și agresiunii.

„9 mai” este, în realitate, „sărbătoarea” urii, a răzbunării și setei de revanșă, este ziua în care frustrarea și răutatea ce mocnește în societate răbufnește cu putere afară, asemenea erupției unui vulcan, otrăvind aerul și pârjolind totul în jur. Este ziua în care demonii ies la suprafață și dănțuiesc rânjind pe trupurile morților, într-un ritual satanic înfiorător.

Este ziua care anulează, într-o clipă, tot efortul de a apropia oamenii noștri, de a sădi pacea în societate, pe care încercăm, de-a lungul anului, să le cultivăm noi între noi. 9 mai este hăul care înghite totul și ne obligă să o luăm de la capăt. La infinit, exact ca în mitul lui Sisif.

„Ziua Victoriei” nu are nimic în comun cu războiul propriu-zis și nici cu morții săi. Nici n-a avut vreodată, de altfel. Această „sărbătoare” a fost concepută, din start, ca un element de propagandă comunistă, nimic altceva. Apropo, știți când a devenit 9 mai sărbătoare oficială în URSS, cu toate aceste parade și fanfaronade? Abia în 1965, la 20 de ani după încheierea războiului, pe vremea lui Brejnev! Prin urmare, rolul ei a fost nu de a-i cinsti și onora pe cei care au trecut ororile războiului, ci pentru a îndobitoci poporul sovietic, dar mai ales generațiile viitoare. Aceasta este realitatea, „victorioșilor”!

9 mai nu are nimic în comun cu Pacea și Reconcilierea, așa cum ni se spune, pentru că provoacă exact contrariul. Orice om normal înțelege aceste lucruri elementare.

Maia Sandu a mers cu flori la monumentul ostașului sovietic nu pentru că ar manifesta compasiune și respect pentru morții de demult (ea nu manifestă respect și compasiune nici pentru cei vii, darămite pentru morți). Ci pentru că încearcă să treacă puntea la braț cu dracul.

9 mai rămâne zi liberă și sărbătoare națională, pentru că guvernul actual, ca și toate celelalte pe care le-am avut, are o singură preocupare – să mențină această societate în obscurantism și să aibă grijă ca mancurții să fie mereu majoritari. Ca să-i poată ei manevra și conduce.

9 mai este o zi neagră, din toate punctele de vedere, și trebuie să facem tot posibilul să scăpăm de ea. Să o ștergem cu totul din calendar, să nu mai existe, în general. Așa cum nu există rândul 13 în avioane sau etajul 13 în unele hoteluri. Pentru că e ziua care ne aduce ghinion.

Altă soluție nu văd.

ZIUA.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.