Când zici că faci concurs, dar faci ca-ntotdeauna. Licitația de la aeroport, împotmolită în prostie

„Mai vreau o dată și încă-o dată, mai vreau o dată, ca prima dată”. Cam așa, ca în celebrul cântec românesc, poate fi descrisă, pe scurt, epopeea de la aeroport, după ce autoritățile au decis să prelungească iarăși brambureala alias licitație cu dedicație. Nu în zadar se spune că e una să vrei și alta-i să poți, or, atunci când mâinile cresc nu din umeri, ci din zona feselor, orice de ce te apuci iese anapoda. Schemele inclusiv. Altfel spus, când nu-i cap, nu te ajută nici măcar… „exonerarea de răspundere”.

Cred că-i clar deja pentru toată lumea, inclusiv pentru cei de la Lagardere, care i-au crezut pe cuvânt pe cei alde Spînu, când le-au spus că moldovenii sunt proști și vor pune din nou botul la fraiereală (cum au făcut atunci când i-au votat), că s-a împotmolit cu totul combinația, de aceea, sunt aproape convins că și ei încearcă acum să scape de rușine. Așa că nu-i deloc exclus ca următoarea „licitație” să fie organizată în general fără competitori. În fond, n-ar fi nimic ieșit din comun, dacă analizăm finalitatea majorității concursurilor organizate de PAS.

Ce companie serioasă va admite să fie terfelită în halul în care a fost terfelită Lagardere? Cine ar mai accepta să participe la o licitație trucată din fașă și încă total aiurea și să-și pună la bătaie reputația, chiar dacă am admite că ar putea îndeplini condițiile imposibile, impuse de „șarlatanii” care vor să mulgă astăzi aeroportul? Mă îndoiesc că se vor mai găsi asemenea curajoși.

Dar vorba nu-i doar despre firmele „europene”, specializate în comerț strategic cu plăcinte, parfumuri, țigări și cafele, pentru care cică a fost organizat acest simulacru, ci mai mult despre funcționarii pe care Spînu promite să-i „exonereze de răspundere”. Iată ei ar avea mai multe motive de îngrijorare. Pentru că, în cazul lor, în joc este nu doar reputația, ci chiar propria libertate. Mai ales că circulă deja zvonul (iar noi știm că zvonurile sunt astăzi mai credibile decât informațiile oficiale), precum că matrapazlâcul de la aeroport este urmărit cu interes și de procurori, nu doar de oamenii fără putere, respectiv, aceștia, conform statutului lor, se raportează la lege, în astfel de cazuri, nu la „caietul de sarcini”.

Dincolo de asta, avem în față încă o demonstrație de incompetență crasă, coroborată cu rea intenție, care ne costă extrem de scump. Exact ca în cazul „reformei justiției”.

Chiar credeți că ăștia sunt în stare să ne integreze în Uniunea Europeană?!

ZIUA.md

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.