Premierul Vasile Tarlev a demisionat

Premierul Vasile Tarlev şi-a prezentat, după şedinţa de astăzi a Guvernului, demisia din funcţia de şef al Executivului. Cererea de demisie a fost aprobată de preşedintele Vladimir Voronin, care i-a mulţumit lui Vasile Tarlev pentru efortul pe care l-a depus pe parcursul celor 7 ani de când deţine această funcţie, informează AP FLUX.

Vasile Tarlev a anunţat cabinetul de miniştri că demisionează şi a adresat un mesaj de mulţumire membrilor Guvernului şi preşedintelui Voronin pentru încrederea acordată până acum, datorită căreia, „s-a reuşit ca încrederea în Executiv să crească”. Totodată premierul şi-a exprimat convingerea că există foarte multe persoane în Guvern care pot merge pe urmele sale şi care sunt capabile să prea şefia Guvernului. De asemenea, Vasile Tarlev şi-a exprimat deschiderea de a acorda asistenţa necesară noului Executiv, anunţând că este gata să împărtăşească experienţa pe care a obţinut-o pe perioada în care a deţinut această funcţie.

La rândul său, preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, prezent şi el la şedinţă, i-a adus mulţumiri premierului, menţionând că nu crede că altcineva ar fi reuşit să obţină performanţele pe care le-a înregistrat Vasile Tarlev cât timp s-a aflat la şefia Guvernului. Totodată, şeful statutului a precizat că a trecut deja o perioadă foarte lungă şi că este necesar să fie dat un nou imbold dezvoltării Republicii Moldova. Voronin a lăsat să se înţeleagă că succesorul lui Vasile Tarlev va fi o persoană tânără.

Vasile Tarlev a deţinut funcţia de premier din anul 2001, din momentul în care Partidul Comuniştilor a câştigat alegerile parlamentare. El a fost reinvestit în această funcţie în anul 2005, după ce, din nou, comuniştii au obţinut majoritatea parlamentară. Astfel, Vasile Tarlev a fost cel mai longeviv prim-ministru dintre toţi pe care i-a avut Republica Moldova după declararea independenţei, mai informează AP FLUX.

Ioan Strelciuc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.