Rusia, printre cele mai non-pacifiste ţări din lume

Federaţia Rusă se numără printre primele 10 ţări considerate ca fiind instabile, agresive şi non-pacifiste, conform unui studiu „Evaluarea lumii paşnice”, realizat de Institutul de Economie şi Pace şi departamentul de analiză al revistei britanice The Economist, informează AP FLUX.

Studiul evaluează pacea în 140 de ţări din lume, ţinându-se cont de relaţiile acestora cu ţările vecine, comerţul cu armament şi numărul soldaţilor dislocaţi în străinătate. De asemenea, este luat în considerare nivelul de criminalitate, numărul de prizonieri deţinuţi şi ameninţarea terorismului în interiorul statului.

Astfel, cea mai non-pacifistă ţară este considerată Iraqul. De asemenea, printre primele 10 se numără şi Somalia, Sudan, Afganistan şi Federaţia Rusă, care se plasează pe poziţia 131. Rusia are şi în acest an un rating scăzut din cauza relaţiilor tensionate cu ţările vecine şi nivelului ridicat de violenţă în interiorul ţării.

Potrivit studiului, cea mai pacifistă ţară din lume este Islanda, care câştigă primul loc deja al doilea an consecutiv. Totodată, 16 din 20 cele mai paşnice ţări sunt state membre ale Uniunii Europene, mai informează AP FLUX.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.