Scandalos! Anul acesta, parada gay-lor se va desfăşura sub protecţia Guvernului

Guvernul Republicii Moldova şi-a asumat angajamentul ca, în acest an, parada homosexualilor şi lesbienilor să se desfăşoare fără incidente la Chişinău. „Curcubeul peste Nistru”, cum a fost denumită manifestaţia publică a gay-lor moldoveni, urmează să aibă loc pe data de 2 mai curent.

După cum anunţă portalul gay-lor şi lesbienilor din Republica Moldova (gay.md), în cadrul vizitei oficiale la Bruxelles a delegaţiei moldovene, care a avut loc la finele lunii martie curent, reprezentanţii Guvernului de la Chişinău au discutat cu oficialii europeni şi chestiunea legată de pride-ul comunităţii LGBT, iar, mai exact, acţiunilor publice, organizate în cadrul festivalului „Curcubeul peste Nistru”. Reprezentanţii autorităţilor moldoveneşti au promis că nu vor pune piedici desfăşurării acţiunii paşnice, iar poliţia va asigura securitatea participanţilor la ea.„Cât priveşte festivalul „Curcubeul peste Nistru”, trebuie să menţionăm faptul că, nemijlocit în preajma deschiderii lui, oficiali europeni intenţionează să se întâlnească cu delegaţia din Moldova la Bruxelles. Scopul lor e să ateste cât de pregătite sunt autorităţile ţării să asigure securitatea evenimentului. În acelaşi timp, Centrului de informaţii „GenderDoc-M” i s-a recomandat să se adreseze organizaţiilor neguvernamentale din domeniul apărării drepturilor omului, care activează în Moldova (spre exemplu, Amnesty International sau CREDO), pentru ca ele, la rândul lor, să realizeze o monitorizare a acţiunii publice, documentând toate cazurile. În continuare, raportul despre evenimente va putea fi trimis funcţionarilor europeni pentru familiarizare”, menţionează sursa citată.

Menţionăm că, la începutul acestei săptămâni, Asociatia Pro-Familia a solicitat primăriei capitalei să nu permită desfăşurarea paradei gay-lor şi lesbienelor. Organizaţia a expediat o scrisoare deschisă primarului Dorin Chirtoacă, prin care-i cere să nu elibereze autorizaţie pentru desfăşurarea paradei minorităţilor sexuale, pe motiv că aceştia „încearcă să submineze în esenţă conceptul familiei”.

“Familia în ţara noastră este în stare depravată, datorită diverşilor factori sociali, cum ar fi migraţia, sărăcia sau instabilitatea politică. În pofida acestor probleme majore, există forţe care încearcă într-un mod obraznic să submineze în esenţă conceptul familiei. Considerăm că afişarea publică a unui mod de viaţă amoral nu este altceva decât un atac direct şi premeditat la adresa tinerei generaţii şi a instituţiei familiei. Este simplu de înţeles că modul de viaţă homosexual nu poate duce la procreare şi nu prezintă nici un folos pentru societate”, se spune în scrisoarea deschisă a Asociaţiei Pro-Familia.

Amintim că, anterior, parada gay-lor şi a lesbienilor nu a putut fi desfăşurată la Chişinău, fiind boicotată de organizaţiile creştine şi de oamenii simpli care au ieşit în stradă în apărarea valorilor creştine şi a Familiei.

Demersul comunităţilor creştine a beneficiat de suport politic din partea reprezentanţilor Partidului Popular Creştin Democrat, care s-au pronunţat categoric, în plenul Parlamentului de la Chişinău, împotriva manifestărilor publice ale homosexualilor, invocând riscul la care este expusă tânăra generaţie din Republica Moldova prin exteriorizarea unor manifestări perverse şi anticreştine.

Un gând despre “Scandalos! Anul acesta, parada gay-lor se va desfăşura sub protecţia Guvernului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.