Necropola de la Kentford, isteria antihriştilor şi perversiunea lui Chirtoacă

Săptămâna aceasta, am asistat la un nou spectacol grotesc al cărui final ne-a lăsat un gust acru-amărui în gură. Iarăşi am fost puşi în situaţia să privim neputincioşi la un fenomen care ne macină de ceva vreme societatea şi al căror protagonişti sunt, ca de obicei, iresponsabilele noastre autorităţi. Aproape că ne-am obişnuit deja să vedem cum cei pe care i-am ales să ne conducă calcă în picioare, cinic şi fără jenă, valorile noastre sacre, compromiţând în mod pervers puţinele idealuri care ne-au mai rămas.

Atunci când primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunţat că îşi propune să construiască o catedrală în Chişinău, şi nu una obişnuită, ci care să reprezinte o copie exactă a legendarei „Sf. Sofia” din Constantinopol (actualul Istanbul), reacţia multora a fost una de mirare şi neîncredere, în acelaşi timp. Încă înainte de a fi stabilit locul unde urma să fie construită biserica, ştiam că vor exista opozanţi care vor condamna intenţia. Eram convins că, indiferent de locaţia care va fi stabilită, vor apărea tot felul de indivizi care vor găsi zeci şi sute de „argumente”, doar ca să împiedice construcţia. Şi, după cum am văzut, aşa s-a şi întâmplat.

De dragul adevărului, trebuie să recunoaştem locul ales pentru construcţia catedralei nu este cel mai reuşit. Primăria a decis să construiască un monument arhitectural într-o intersecţie amenajată fără gust şi pe fundalul unui edificiu care nu se asortează, sub nici o formă, cu stilul construcţiei care urma să fie efectuată. Dar suntem obişnuiţi deja cu ideea că la noi totul se face după ureche, fără a exista planuri bine-gândite care să i-a în calcul toate elementele legate de urbanism. În plus, acest detaliu a fost umbrit de modul în care au reacţionat contestatarii de serviciu ai Bisericii Ortodoxe, or, în acest context general, orice om cu bun-simţ care manifestă, cel puţin, respect faţă de morala şi tradiţia creştină fie a adoptat o atitudine neutră, fie s-a poziţionat automat de partea Bisericii, implicit de partea celor care se părea că şi-au propus să construiască un nou lăcaş sfânt.

Precizez că cei care au iniţiat campania de denigrare a funcţionarilor de la Primărie, pe motivul adoptării proiectului de hotărâre respectiv, sunt figuri nu tocmai noi în spaţiul public (online, în special). Ei sunt cei care făceau şi fac în continuare presiuni asupra autorităţilor, cerându-le să legalizeze desfrâul homosexual. Tot ei sunt cei care nu scapă nici o ocazie să arunce cu zoi în curtea Bisericii Ortodoxe şi să ironizeze, cu sau fără ocazie, pe seama celor care mai au frică de Dumnezeu. Ei sunt cei care, sub pretextul că optează pentru un stil modern de viaţă, „de tip occidental”, îi impun societăţii viziuni contradictorii cu felul nostru de a fi, ridiculizând tradiţia milenară a poporului nostru şi promovând un globalism găunos menit să frângă liantul dintre noi şi înaintaşii noştri.

Orice om cu scaun la cap şi cu o minimă decenţă manifestă reţinere atunci când se pun în discuţie asemenea subiecte, se pronunţă prudent şi echilibrat şi, desigur, încearcă să fie constructiv pentru a nu bagateliza valorile şi convingerile celorlalţi.

Mai mult decât atât, este greu, dacă nu imposibil, să te solidarizezi cu cei care promovează ateismul agresiv sau chiar satanismul mai ales într-o astfel de situaţie. Chiar şi atunci când prezintă argumente valabile. Or, în cazul acesta, era mai mult decât evident că toate argumentele puse de aceştia pe tapet sunt o simplă pierdea de fum în spatele căreia clocoteşte o ură diabolică faţă de tot ce e creştinesc. Şi, pornind de la această logică, reacţia multora şi a mea implicit a fost una de susţinere pentru primarul Chirtoacă.

Din păcate însă, şi de această dată, am ajuns să ne convingem de faptul că Dorin Chirtoacă nu poate fi sincer niciodată. A fost suficientă o simplă investigaţie de presă ca să înţelegem că, de fapt, vânzoleala primarului nu reprezintă altceva decât o găinărie ordinară, în stilul specific celor care ne guvernează astăzi ţara. „Biserica privată” care urma să fie construită în scuarul centrului de afaceri Kentford din Chişinău, urma să fie o necropolă de fapt, mai exact un cimitir de lux pentru miliardarii şi milionarii noştri. Şi cică proprietarul respectivei „biserici private” ar fi putut să câştige peste 4 milioane de euro din această „afacere”. Curat-murdar, domnilor. Iată, deci, că măreţul proiect al lui Chirtoacă reprezintă, de fapt, o afacere murdară, cu scheme mafiotice la activ şi multe milioane în perspectivă.

În târg se mai vorbeşte că primarul Chirtoacă s-ar fi bucurat de o „atenţie cu zerouri” pentru a promova proiectul. Că este adevărat sau ba nu avem de unde să ştim. Dar acest lucru aproape că nu mai contează.

Cert este că a fost compromisă o idee frumoasă şi, cel mai grav, a fost aplicată o nouă lovitură Bisericii şi creştinilor, spre bucuria hulitorilor lui Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.