Omagiu adus haiducului Iancu Jianu. Condorii Negri şi-au lansat primul videoclip

Formaţia de muzică folk-rock Condorii Negri a păşit pe scena mare a muzicii autohtone, lansând primul videoclip al trupei. Potrivit „condorilor”, piesa, întitulată „Imnul lui Jianu”, implicit videoclipul, reprezintă un omagiu adus legendarului haiduc român Iancu Jianu, cel care, la vremea lui, i-a făcut să tremure de frică pe toţi „ciocoii şi păgânii” de pe întreg teritoriul românesc.

Lansarea videoclipului a avut loc pe data de 27 decembrie 2012 la un club din Chişinău, în cadrul căreia, trupa a ţinut şi un recital live, interpretând atât piese proprii, cât şi piese deja consacrate ale acestui gen muzical.

Prezent la eveniment, regizorul Valeriu Jereghi s-a arătat impresionat de această nouă producţie muzicală, menţionând că este extrem de importantă revenirea la muzica folk, în condiţiile în care piaţa este tot mai inundată de genuri muzicale importate din alte părţi, fiind ignorat patrimoniul cultural al poporului nostru. „În calitatea mea de regizor de film, am urmărit, bineînţeles, cu mare atenţie acest videoclip şi vă declar că am fost plăcut surprins de ceea ce am văzut. Cu toate acestea, ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost muzica în sine, care este extrem de calitativă, atât ca mesaj şi compoziţie, cât la nivel de interpretare. Vreau să le mulţumesc din suflet Condorilor Negri pentru invitaţia la acest minunat eveniment, dar, în primul rând, pentru muzica pe care o fac”, a menţionat Valeriu Jereghi.

Directorul artistic al Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, compozitorul Marian Stârcea, s-a arătat, la rândul său, impresionat de această nouă apariţie pe piaţa muzicală autohtonă, menţionând că este bucuros pentru faptul că, după mulţi ani, folk-rockul reapare în peisajul muzical autohton. „Ascultând această muzică, am trăit emoţii deosebite, pentru că mi-am amintit de cei mai frumoşi ani din viaţa mea, când ascultam asemenea melodii. Vă mulţumesc pentru această ocazie deosebită şi aştept să organizaţi un concert la Filarmonica Naţională”, a spus Marian Stârcea.

Formaţia Condorii Negri şi a fost fondată la sfârşitul anului 2011. Între timp, componenţa formaţiei s-a modificat, ajungând astăzi să fie constituită din 6 băieţi şi o domnişoară: Alexandru Federiuc (voce/chitară), Nicolae Federiuc (voce/chitară), Marcela Graur (voce), Cătălin Vutcărău (nai), Ştefan Postoronca (chitara solo), Radu Chiruţă (bass) şi Mihai Postoronca (tobe).

Într-o postare anterioară pe pagina lor oficială de Facebook, Condorii Negri se prezentau în felul următor: „Avem ţară, avem eroi, avem istorie, avem oameni vrednici. Toate acestea ne inspiră. Noi nu facem politică, dar asta nu înseamnă că nu o înţelegem. Ceea ce facem noi se cheamă atitudine, nu împotriva cuiva ci în întâmpinarea celor care au simţirea noastră. Noi vă cunoaştem bine, pentru că suntem de-ai voştri. Şi voi, la rându-vă, ne veţi cunoaşte în curând. Mai e încă puţin… de lucru”.

Precizăm că autorul textului şi a melodiei piesei „Imnul lui Jianu” este vocalistul Alexandru Federiuc. Videoclipul a fost realizat de regizorul Andrei Cebotari.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.