Rateul politic al lui Năstase sau cum se pregătește gașca Soros să-l mai sacrifice o dată

În politică nu există prietenie, doar interese. O știu până și bobocii. Astăzi, în politica de pe Bâc avem trei forțe importante: PDM (care se află la guvernare), PSRM (care încearcă să guverneze în paralel, cam caricatural, este adevărat) și alianța politică de opoziție PAS-PPDA, despre care vreau să vorbesc acum.

În ultimul timp, ați observat bine, opoziției ”antioligarhice”, mai exact Maiei Sandu, i s-a alăturat și o parte importantă a societății civile. Dar știți ce o face importantă? ONG-urile respective sunt străine între ele doar pe linie maternă. Tătucul este unul și același. Mai mult, anume el este cel care își întreține progeniturile, pentru că este putred de bogat. E cam ocult nenicul, dar lasă, banii n-au miros.

De dragul adevărului, trebuie să recunoaștem că fondatorul așa-numitei opoziții antioligarhice este Andrei Năstase. El a scos lumea în stradă, el este cel care a luat loviturile asupra sa și tot el a construit, așa cum a putut, un partid care să țină grămadă electoratul defunctului PLDM. Pe Maia Sandu nu prea am văzut-o să transpire, dacă sincer. Mireasa a venit la totul de-a gata, iar acum se pregătește să-i dea mirelui un șut în fund și să-i mai și ia toată averea.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Apără-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă apăr singur

Nu sunt adeptul Platformei DA, dar nu pot să nu observ cum această formațiune, încropită la repezeală, este folosită de alții pe post de trambulină. Și cum menirea trambulinei este doar să arunce pe cineva în sus, dar ea să rămână acolo unde stă, cam aceasta este soarta rezervată lui Andrei Năstase de ”elita” protestatară de astăzi.

Câteva luni în urmă, în presă s-au ”scurs” niște înregistrării audio, în care unul dintre pilonii de bază ai Partidului DA, Alexandru Slusari, o înjura ca la ușa cortului pe principala lor ”parteneră” și ”soră de idei”, Maia Sandu, pe care o numea ”oaia ceea”. Orice om s-ar simți lezat, dacă ar afla că cineva dintre ai săi îl vorbește pe la spate și încă în acest mod. Cu toate acestea, prietenia dintre PAS și PPDA a rezistat, ”în ciuda oponenților”. Maia Sandu (sau cei care o consiliază) a dat dovadă de înțelepciune și a iertat această ofensă frățească. De dragul țării, cum altfel?

Totuși, s-a văzut clar că în tânăra familie antioligarhică Năstase-Sandu nu e nici pe departe armonie și că apropiații mirelui, mulți dintre ei oameni simpli și gospodari, sunt supărați rău pe neamurile miresei, care se cred mai de viță aleasă și îi cam privesc de sus. Nici nașul de la Frankfurt nu pare încântat de mariaj, dar săracul nu prea are de ales.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Maia Sandu, puiul de cuc din cuibul Platformei DA

La lecțiile de biologie am învățat că puiul de cuc nu este crescut de mama sa, care nu are nici măcar propriul cuib. Ea își cară ouăle în cuiburi străine și le amestecă printre cele ale altei păsări, care, la rândul său, le clocește și scoate puii, inclusiv pe cel de cuc. Chiar dacă observă intrusul, mama adoptivă îl hrănește la fel ca pe ceilalți, doar că puiul străin nu se limitează la atât. Cum prinde un pic la puteri, el începe să-i arunce jos, unul câte unul, pe frații săi vitregi până rămâne singur în cuib. Iar pasărea-mamă continuă să-i aducă de mâncare, chiar dacă, într-un final, puiul de cuc crește de două ori mai mare decât ea. Când eram copil, eram supărat pe cuc și pe mama sa biologică, deoarece înțelegeam că ceea ce fac ei este o ticăloșenie.

Temă pentru acasă: găsiți puiul de cuc (indiciile le vedeți în intertitlu).

……………………………………………………………………………………………………………………………………

PARAZÍT, -Ă, paraziți, -te, adj., s. m., s. f. 1. Adj., s. m. și f. (Organism animal sau vegetal) care trăiește și se hrănește pe seama altui organism, căruia îi provoacă adesea daune, boli sau chiar moartea. (sursa: DEX ’09)

Vă mai amintiți cum ”vocile de la Bruxelles” îi sugerau insistent lui Andrei Năstase să se retragă din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu, ceea ce s-a și întâmplat până la urmă? Sigur că vă amintiți. Dar știți care-i secretul? La Bruxelles era doar difuzorul, nu și microfonul. Microfonul era acasă, în camera vecină, iar cei care vorbeau în el erau chiar ”prietenii” de baricade ai liderului DA. Să vă amintesc și alt detaliu. Sondajele de opinie, făcute înainte ca Năstase să se retragă din cursă, îi dădeau un scor mai mare decât concurentei sale ”partenere” Maia Sandu. Ce s-a ales cu ratingul lui Andrei Năstase și al Platformei DA, după retragerea sa din cursă? Corect, a scăzut în jumătate. În favoarea cui? Al Maiei Sandu, bineînțeles.

În pădurile tropicale din Indonezia crește o plantă-parazit numită Rafflesia, cunoscută și ca ”Floarea-cadavru”. Aceasta se deosebește de alți ”semeni-paraziți” atât prin aspectul atrăgător, dar mai ales prin faptul că „şterpeleşte” porţiuni mari din ADN-ul plantei-gazdă, inserându-le în propriul genom. Florile sale sunt enorme și pot atinge un metru în diametru, de aceea, este practic imposibil să treci pe alături și să nu o observi.

Și cum mama-natură se manifestă fidel în toate formele de viață existente, fenomenul florilor-parazit poate fi observat foarte des și în politică. Cine este planta-gazdă și floarea-parazit în cazul uniunii PPDA-PAS vă las să ghiciți singuri. De fapt, vă spun eu. Cum poate fi Năstase o floare? Să fim serioși.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Știți de ce Andrei Năstase încă mai figurează ca actor politic important? Nu pentru că ar fi cu adevărat important pentru băieții glamuroși. Nici pe departe. Partidul-parazit are nevoie de el, în caz că se schimbă  sistemul electoral. Aristocrații din PAS nu vor să-și murdărească de balegă mânuțele mămucuței și ale tătucuței și nici să înoate prin noroiul Patriei de dragul plebei. Fuuuu. Mai bine stau acasă și au grijă de promovarea mesajului pe facebook și twitter sau merg „să facă lobby” prin țările civilizate. Pe plantații să muncească negrii, că pentru asta există. Așa cum a fost la prezidențiale.

Cam asta am avut să vă spun, vă rog să nu mă înjurați. Vă mulțumesc pentru atenție.

– See more at: http://vox.publika.md/politica/rateul-politic-al-lui-nastase-sau-cum-se-pregateste-gasca-soros-sa-l-mai-sacrifice-o-data-528637.html#sthash.ZnME4XW4.dpuf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.