Izolarea țării, bucuria nebunilor

În iad. La cazanul în care fierb nemţii – disciplină, ordine, garda diavolească se schimbă la ora fixă, foarte atenţi diavolii, pentru că nemţii se silesc împreună să tot inventeze câte un mecanism sofisticat ca să scape din fiertură. La cazanul în care fierb ruşii – zgomot, înjurături, revoluţie. Diavolii sunt stresaţi, deoarece trebuie să îi ţină înăuntru ca să nu ţâşnească afară. La cazanul cu moldoveni – tămbălău, zgomot, mişcare, vioiciune, dar nici un diavol care să-i păzească. Scaraoţchi îl întreabă pe şeful gărzilor din iad de ce nu păzeşte nimeni cazanul moldovenilor. ”– Nu-i nevoie, întunecimea voastră, la moldoveni, cum încearcă unul să iasă deasupra, ceilalți îl trag imediat înapoi…”

Insistența cu care opoziția ”antioligarhică” și ONG-urile afiliate ei cer ca Uniunea Europeană să întrerupă finanțarea proiectelor de dezvoltare în Republica Moldova este de-a dreptul năucitoare. Și nu de aceea că o posibilă lipsire de cele 100 de milioane, care urmau să fie acordate țării noastre, ar fi mortală pentru noi. Am trecut noi prin vremuri și mai grele și am rezistat, slavă Domnului.

Problema este însă una de principiu, morală, dacă vreți. Pentru că cei care fac lobby în cancelariile occidentale împotriva cetățenilor moldoveni nu sunt străini care ne vor răul. Sunt moldoveni de-ai noștri, născuți și crescuți aici, în mocirla Patriei, care au și ei părinți, frați, surori, neamuri, cumetri etc.,  adică mai că nu se deosebesc prin nimic de restul. Prin urmare, toate năpastele care se abat peste țară îi lovesc și pe ei implicit. Înțelegeți care-i paradoxul?

Ei își justifică trădarea și lașitatea prin faptul că, dacă vom fi izolați și sărăciți, regimul de la putere nu va mai putea demonstra că e bun și nu va mai fi susținut de cetățeni. O analogie ar fi (păstrând proporțiile, desigur) situația în care, pentru a subjuga părintele, îi înfometezi forțat copilul, ca acesta să se dezică de el. Este trist și jalnic, prieteni.

Mulți dintre concetățenii noștri au o opinie total eronată despre birocrații de la Bruxelles sau din alte capitale influente. Ei cred că acești demnitari sau funcționari sunt atotștiutori și nu pot fi influențați, adică sunt imparțiali și corecți. Am să vă dezamăgesc, dragii mei. Este infim numărul străinilor cu putere de decizie care pot să arate din prima unde este Republica Moldova pe hartă, darămite să cunoască în detalii situația socială, politică și economică de la noi, nemaivorbind de specificul nostru.

Toți se informează din rapoarte și rezumate din presă, scrise sau culese de alții. Și fac asta doar atunci când subiectul urmează să fie pus în discuție, cum au fost, de exemplu, dezbaterile de marți din Parlamentul European. Iar rapoartele știți cine le compune? Oamenii din ambasade, care nu au neapărat cea mai înaltă calificare, mai ales cei din țări minuscule și neimportante ca Moldova, și… Bingo!…. partenerii politici din țara respectivă și, bineînțeles, societatea civilă. Exact. Aceste fețe îmbuibate, care și-au făcut averi din fonduri străine, hipsterii cu barbişon şi sorosistele în tenişi, mai pe scurt, bomboneii chitiți și parfumați, care transpiră zilnic pe la coffee-break-uri și recepții glamuroase. Sunt cei care ni l-au băgat pe gât pe Filat, în 2009, iar acum au schimbat sexul şi încearcă să ne-o ticsească pe Maia Sandu. Ei sunt, de fapt, vocile care răsună de la tribunele cancelariilor occidentale. Iar pentru asta primesc bani, foarte mulți bani. Așa că terminați cu prostiile.

Totul se rezumă la conflicte interpersonale, oameni buni. Și nimănui dintre cei care cer acum înfometarea țării nu-i pasă ce vor mânca mâine ceilalți moldoveni. Cei simpli și neimportanți. La fel cum nu le pasă dacă aceștia vor înota mai departe prin noroi, vor continua să bea apă otrăvită din fântâni sau să stea pe vine, pe ger și vânt, în căbănuța din fundul grădinii.

Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră este în Ceruri.

– See more at: http://vox.publika.md/politica/izolarea-tarii-bucuria-nebunilor-528628.html#sthash.2itwkrGu.dpuf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.