(VIDEO) Alegerile, ca o cabină de probă

Guvernarea este ca o haină pe care o porți, iar opoziția este haina de rezervă. Atunci când cea de pe tine se ponosește, o îmbraci pe cealaltă. Aşa funcționează, în mod normal, democrația. Avem şi noi, teoretic, o haină de rezervă, însă aceasta nu doar că nu ne poate ține de frig, dar nici nu este măcar în măsură să ne acopere goliciunea.

Cei care pretind astăzi că reprezintă opoziția proeuropeană și care încearcă să dea jos cu orice preț actuala guvernare nu acționează în interesul țării, pentru că, dacă ar fi așa, ar veni cu o alternativă. Dar pe ei nu-i preocupă strategiile, programele, ei nu prezintă soluții, odată cu criticile pe care le aduc. Ne cer să renunțăm la haină, dar nu ne oferă alta în schimb. Și asta în timp ce de la Răsărit vine un vânt rece și pătrunzător.

 

Am intrat într-o nouă vâltoare electorală, temperatura crește și riscăm ca emoțiile să ne înăbușe rațiunea, iar din această cauză, să ne împotmolim din nou în hăul instabilității și incertitudinii. De aceea, ar fi cazul să ne detașăm nițel și să analizăm lucrurile la rece. Trebuie să știm nu doar ceea ce vrem să avem, dar și ceea ce putem obține. Altfel spus, să fim realiști. Nu de dragul UE, al americanilor sau al rușilor. De dragul Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.