Protestul vulgarilor și prăbușirea în ridicol

Protestul este un instrument democratic, utilizat, de regulă, atunci când consensul nu poate fi atins prin dialog. Este o modalitate legală de a face presiune pe factorii de decizie, pentru a-i forța să-și revadă unele atitudini sau chiar să renunțe la pozițiile lor. Totuși, protestul este o acțiune publică, prin urmare, este imperios să se încadreze nu doar în limitele legale, ci și în cele morale. Asta înseamnă că manifestanții trebuie să aibă un comportament decent și să respecte normele etice, inclusiv în limbaj. Chiar și atunci când sunt extrem de supărați.

Aceste reguli minime se impun nu atât din respect pentru cei față de care protestezi, cât pentru ceilalți participanți și cei care te urmăresc dintr-o parte. Mai ales că în acțiunile de masă sunt implicați, de foarte multe ori, adolescenți și chiar copii, care nu au încă suficient discernământ. Gesturile obscene și vorbele vulgare riscă să fie percepute de ei ca normalitate.

Indecența nu poate fi justificată, iar cei care o ridică la rang de virtute sunt niște impostori morali, ignoranți, inculți, penibili și marginali. Mai dureros este să vezi că printre aceste specimene se numără nu doar indivizi de la periferia societății, ci și oameni care pozează în intelectuali și lideri de opinie. Respectiv, sunt percepuți drept repere.

Acest articol nu este despre motivele care au scos opoziția în stradă, ele pot fi justificate, ci despre cum acești oameni au ajuns să pervertească libertatea de expresie și să transforme dreptul fundamental de a protesta în pornografie infantilă.

Oameni buni, poate ar fi cazul să vă revizuiți un pic comportamentul. Vă compromiteți nu doar pe voi, ci și întreaga noastră societate. Pozele de mai jos și înregistrarea video cu irepetabilul lider al opoziției moldave confirmă ceea ce am spus mai sus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.