RESPONSABILII IRESPONSABILI. Cine a deschis Cutia Pandorei?

Moldova se scufundă încet, dar sigur, în haos. Cine crede că, mai aproape de alegeri, situația se va calma se înșală amarnic. Uitați-vă în jur și spuneți-mi dacă de asta aveam nevoie acum. La Parlament – proteste, la sediile partidelor – proteste, la bănci – proteste, la Guvern și alte instituții de stat – la fel, proteste.

Societatea fierbe. O opoziție protestează împotriva Puterii, altă opoziție protestează împotriva opoziției, Puterea bagă strâmbe pentru a se apăra, presa și societatea civilă se trag de păr cu presa și societatea civilă, ”prietenii” de pe facebook se înjură și se blochează reciproc, până și cumătrii sunt pe cale să-și împartă bâte-n cap. Mai pe scurt, suntem în pragul unui dezastru social, ale cărui urmări le vom simți mult timp de acum încolo.

I-am văzut cam isterici pe liderii PPDA când s-au pomenit cu sediul înconjurat de poliție și cu protestatarii la ușă. Nici cei de la PAS nu păreau deloc încântați când mii de simpatizanți de-ai lui Șor au venit să le ceară socoteală.

A spus ceva Năstase despre haos, când încerca să-i convingă pe sportivi să-l lase în pace. Doar că el a încurcat nițel adresa. Haosul a fost creat nu de guvernare, ci de însăși umila lui persoană. Împreună cu mireasa Maia. Au scormonit, până au dat de dracul. Acum, să stingă incendiul, dacă pot! Au crezut că vor reuși să pozeze în așa fel, încât nimeni n-o să-i vadă pe cei din spatele lor. Dar ăștia-s așa de mulți, atât de mari și atât de mizerabili, încât n-ai cum să nu-i observi. Nu-i mai numesc, că-i știți foarte bine. Or, când ai bombe sub fund, e bine să nu te joci cu focul.

Se spune că, atunci când forța brută e egală, câștigă cel deștept. Dar ce se întâmplă când prostia și iresponsabilitatea sunt dominante, vreți să știți? Așteptați puțin și veți vedea. Și să țineți minte, voi, cei care visați azi la revoluție. Revoluția voastră ne va omorî pe toți. Inclusiv pe cei care n-au nicio vină și se roagă să fie pace.

Cine câștigă? Noi, cei din Republica Moldova, suntem, în mod sigur, perdanți. Și Uniunea Europeană pare cam îngrijorată, din câte se vede. Americanii, la rândul lor, nu par să-și dorească acum haos aici, deoarece încearcă, prin toate canalele, să facă liniște, dacă ați observat. România – nici atât.

Unora însă le pică la țanc dezastrul. Frații noștri din Transnistria și microbiștii de la Președinție sunt chiar de-a dreptul încântați. Dar noi știm ce-i face pe ei să fie fericiți. Vreau să cred că știm, deși…

Un gând despre “RESPONSABILII IRESPONSABILI. Cine a deschis Cutia Pandorei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.