Bocitoarele au devenit protestatari

Până nu demult, în spațiul nostru, exista așa o ”meserie”: bocitoare. Erau niște femei, care, contra unor sume de bani, mergeau la înmormântări și boceau mortul. Rolul lor era să accentueze tragismul momentului și să le provoace emoții celor prezenți. Cu timpul, acestea au devenit tot mai puține până nu le-am mai văzut, deoarece lumea a început să înțeleagă ridicolul situației.

În realitate însă, bocitoarele n-au dispărut, ci doar s-au reprofilat. Există multe alte evenimente cu o încărcătură simbolică specială, iar pentru a o amplifica se cere un imbold din interior. Cum ar fi protestele, de exemplu, sau alte manifestații similare. Așa că mulți oameni sinceri se lasă copleșiți de emoții, fără să-și dea seama că această stare de spirit a fost provocată intenționat de cineva plătit special pentru asta. În fond, noile ”bocitoare” nu împărtășesc nicio opinie, nu susțin nicio ideologie, nu au preferințe politice sau geopolitice, adică singura lor simpatie e pentru banii pe care îi primesc.

Ca să nu spuneți că bat câmpii, am să vă dau un exemplu, care confirmă, fără drept de apel, această afirmație.

Dacă urmăriți atent ultimele acțiuni de masă, fie ele proteste, ceremonii festive sau manifestări culturale cu substrat politic, o să observați unele fețe care se repetă fidel. Până și atunci când acțiunile respective nu au nimic în comun și chiar se contrazic reciproc. Aceste fețe sunt, de fapt, ale ”protestatarilor de meserie”, al căror rol este să dea tonul manifestației. Cu scopul de a-i face pe ceilalți să le țină isonul.

Printre ei se numără femeia din imagini, care scandează feroce la protestele opoziției și apără cu dedicație și jertfă de sine ”valorile democrației”, la care atentează guvernarea ”oligarhică”. Doar că puțini au observat că aceeași activistă este la fel de implicată și la manifestațiile organizate de ”hoții de la guvernare”, de comuniști, socialiști și alți promotori ai unor curente care se cam bat cap în cap.

Așadar, de 9 mai, doamna respectivă a mărșăluit întâi cot la cot cu comuniștii și socialiștii, strigând în gura mare: ”Спасибо Деду за победу”, iar după aceea, li s-a alăturat democraților, pentru a celebra și Ziua Europei. Pe 6 iulie, a devenit brusc ”deportat” și a deplâns soarta victimelor represiunilor staliniste, iar acum luptă de partea opoziției, contra celor pe care ieri îi îmbrățișa și pupa, cerându-le să o ajute: premierul docil Filip și Plahotniuc cel Rău.

Ar fi bine să știți că luptătoarea noastră cu ”statul capturat” este clientă fidelă a instituțiilor guvernamentale, de la care cerșește tot felul de favoruri și chiar le obține. Se spune că ar fi primit ajutoare sociale de zeci de mii de lei.

Mâine, s-ar putea să o vedem la Șor, că am auzit că și acolo se plătește bine.

Concluzia o faceți singuri, dar v-aș sfătui totuși să fiți mai atenți, atunci când vă amestecați cu turma. Să nu faceți jocul ”bocitoarelor”, pentru că ele sunt plătite să vă prostească. Și, deocamdată, reușesc, altfel nu și-ar mai găsi rostul.

Un gând despre “Bocitoarele au devenit protestatari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.