Ați vrut proteste? Luați de-aici proteste

A cam făcut-o de oaie opoziția noastră ”antioligarhică”. Protestele sale s-au întors ca un bumerang înapoi și au lovit-o drept în frunte. Așa-i când ai mintea plată, fruntea îngustă și părul ciufulit. Au semănat vânt, iar acum culeg furtună.

Întâi i-au luat în șuturi pe unioniști. Că cică își doresc să strângă grămadă stânga cu dreapta, ca să scape provincia de dictatură, iar unionismul îi dezbină. Mai mult, în opinia lor, revenirea Basarabiei la trupul Țării ar însemna astăzi unirea a două oligarhii. Unioniștii s-au supărat, pe bună dreptate, și i-au trimis la origini, cu tot cu protestele lor.

Concluzia ”antioligarhilor” a fost scurtă: unioniștii sunt niște marginali… de-ai lui Plahotniuc.

Nu doar unioniștii s-au supărat, dar și presa căreia i s-a părut cam deplasată abordarea. A fost suficient să-i critice, că i-au și sărit în cap revoluționarii. ”Javre”, ”scule”, ”dihori”, ”prostituate” și alte etichete, care mai de care, la adresa jurnaliștilor.

Așa le trebuie, dacă-s… ai lui Plahotniuc.

Și tot așa, înainte, până s-au împiedicat de bătrâni. S-au apucat să le închidă magazinele sociale, deschise de Șor, ca să recupereze, vezi Doamne, miliardul furat. Bătrânii au luat-o însă personal și le-au făcut niște vizite de curtoazie la conferințele de presă, unde fruntașii ”antioligarhi” încercau să se laude cu ”reușitele” lor. N-au mai apucat să se laude, pentru că pensionarii le-au spus exact ce cred despre ei. Clar și apăsat. Așa că au fost nevoiți să se retragă cu coada între vine.

Mama lor de pensionari… ai lui Plahotniuc.

Apropo de reușite. Există totuși una și măreață: suspendarea finanțării din partea Uniunii Europene. Doar că acest ”mare succes” al pipiților facebookari n-a fost interpretat așa cum și-a dorit elita revoluționară. S-au ridicat de jos peste 700 de primari și zeci de președinți de raioane, care le-au explicat stimabililor ce caca au făcut. Bineînțeles, asta nu i-a plăcut finanțatorului Țopa de la Frankfurt, părintele ”antioligarhiei”, care a ajuns la concluzia că primarii toți sunt niște ticăloși. Cum să nu te superi, mai ales când vezi că ”dictatorul” le-a majorat salariile cu 50 la sută.

Sigur, sunt niște ticăloși… de-ai lui Plahotniuc.

După unioniști, jurnaliști, pensionari și primari, a venit și rândul sportivilor. Opoziției nu i-a plăcut că ”dictatorul” vrea să construiască un complex cultural-sportiv pentru ei. Și hai să facă spume. S-au tot rostogolit, până s-au trezit cu federațiile sportive la ușă. Protest contra protest. Cam pierduți păreau eroii noștri, deprinși să stea pe baricade, când au fost puși situația să răspundă ei la întrebări.

Așa că s-au gândit să nu le răspundă… sportivilor lui Plahotniuc.

Marșul triumfal este însă departe de a fi încheiat. Opoziția e supărată pe toți și pe toate, așa că s-a gândit să le dea o lecție și americanilor. Pentru nesimțirea de a-și construi ambasadă pe teritoriul defunctului Stadion Republican. Deocamdată, americanii se rezumă doar la luat notițe. Dar dacă se apucă și ei să protesteze contra… protestatarilor?!

Ei, hai! Nu se sperie opoziția de niște americani aflați la… cheremul lui Plahotniuc.

Spuneam mai demult că, atunci când ești posedat de ură, mintea ți se întunecă și încetezi să mai înțelegi sensul binelui. Or, bravii noștri opozanți au crezut că totul li se iartă, dacă luptă cu Plahotniuc. N-au luat însă în calcul că, în goană după rating, ar putea să lovească acolo unde doare și să-și pună țara-n cap. Dacă nu și-au pus-o deja.

Vorba ceea: ”nu săpa groapă altuia, că s-ar putea să cazi singur în ea”.

Un gând despre “Ați vrut proteste? Luați de-aici proteste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.