PENTRU UNIONIȘTII DIN ”ACUM”. Spuneți cine vă sunt prietenii, ca să vă spun cine sunteți

Maia Albot, pardon, Nata Sandu… iertați-mă…, Nata Albot a făcut-o de oaie. De fapt, și-a dat arama pe față. Natalia Morari a dat like, Oleg Brega a susținut-o necondiționat, în timp ce un oarecare Yan, din aceeași gașcă, care luptă cică cu discriminarea, i-a încurajat pe toți cu o reacție ”oficială”, așa cum i-ar fi plăcut bătrânului Soros. Alți progresiști neomarxiști și-au amintit brusc de campania electorală, așa că s-au grăbit să anunțe că regimul folosește poliția împotriva cetățenilor incapabili să învețe limba țării în care trăiesc.

Totul a pornit de la un caz banal, dar grăitor, în același timp. Un vitezoman de etnie găgăuză a fost tras pe dreapta de un polițist, în raionul Cimișlia, care i-a cerut, în limba română, să prezinte actele la control. Găgăuzul, supărat că a fost prins pe picior greșit, a decis să se dea în spectacol și să mai și filmeze incidentul, în speranța că bașcana Irina îi va lua apărarea. Sub pretextul că n-ar înțelege ce i se spune, i-a cerut grosolan agentului de patrulare să se exprime ”omenește”, adică rusește, așa cum s-au deprins încă de pe vremea gloriei sovietice, când moldovenii erau considerați berbeci (în rusă ”barani”), dacă se exprimau în limba lor pe pământul lor. Polițistul, tânăr fiind, n-a vrut să țină cont de vechile tradiții staliniste și l-a pus la respect în doi timpi și trei mișcări: ”Nu sunt obligat să vorbesc în limba rusă”.

De aici a și pornit tămbălăul. Bașcana Vlah, fidelă cauzei socialist-comuniste și șovinismului rusesc cu acoperire găgăuză, s-a grăbit să-și apere fratele de sânge, așa că l-a apostrofat pe polițistul ”obraznic”, iubitor de limbă de stat. Nimic nou sub soare, pentru cei care înțeleg prea bine logica existenței acestei autonomii separatiste, creată de laba păroasă a Moscovei. Așa că incidentul s-ar fi consumat rapid, dacă n-ar fi sărit cu gura și moraliștii progresiști, aflați în prima linie a opoziției antioligarhice.

Așadar, a intrat Nata în direct la TV8, televiziunea care știe mai bine decât noi ce-i mai bine pentru noi, și, sub privirile aprobatoare ale Nataliei Morari, i-a cerut MAI-ului să-și ceară scuze publice: „Tot ceea ce s-a întâmplat în acest video este un caz clasic de discriminare, care nu este condamnată, ci este încurajată. Oamenii din serviciul societății trebuie să servească societatea, nu să facă demagogie și politici lingvistice”, a declarat activista antioligarhică. Exact pre limba lui Dodon și a ortacilor săi, care, între timp, au ajuns și ei la concluzia că polițistul și toți cei care îl apără sunt nimic altceva decât niște naziști.

Volens-nolens, Maia și Andrei au fost prinși în offside, pentru că cine alții dacă nu ei sunt vârful de lance al acestei mișcări ”salvatoare”, doldora de inși dubioși fără identitate? Mai ales că ei înșiși sunt exact la fel, doar orbii și chiorii nu văd asta. ACUM înțelegeți de ce nu-i voie să vorbești cu voce tare despre românism, dacă îndrăznești să te apropii de ei?

Cine sunt mai buni, neobolșevicii lui Dodon sau neomarxiștii Maiei Sandu? Răspuns: sunt o apă și-un pământ. Doar că Dodon e preferabil, oricât ar părea de paradoxal, pentru că nu se ascunde după deget, respectiv, cu el e mai ușor de luptat.

În  aceste condiții, unioniștii din interiorul blocului, cei care, învăluiți de euforia revoluționară, sunt convinși că ”ACUM nu e timpul”, stau sărmanii și clipesc mirați din pleoape, striviți de o grea și apăsătoare incertitudine: ei de partea cui sunt? Să-i ajutăm: sunteți de partea lor, dragilor, a neobolșevicilor și neomarxiștilor. Așa că votați-i, fraților, dacă nu vreți să înțelegeți. Ei vă vor reprezenta interesele. Exact ca în cazul polițistului din Cimișlia și a șoferului cosmopolit rusolingv, care a încălcat regimul de viteză.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.