ÎNCEPE FESTIVALUL CĂPȘUNELOR. Mulțumim frumos, blocule ACUM!

Maia Sandu și Andrei Năstase pot răsufla ușurați. Visul lor de a-i împinge pe democrați spre o alianță cu PSRM este aproape de a se realiza. Dacă se va ajunge până aici, patru ani de deputăție le sunt garantați. Se pot sparge liniștiți în figuri, pot bate apa în piuă și tăia frunze la câini și să ne mai povestească între timp cât de importantă este dezoligarhizarea țării. Opoziție cum nu s-a mai văzut, exact de asta avem nevoie ACUM. Chiar vă mulțumim, să vă dea Dumnezeu sănătate!

Că toate soluțiile existente sunt proaste s-a văzut chiar din a doua zi după alegeri. Maimuțăreala, demagogia, incompetența și prostia nu pot genera nimic bun. Am sperat totuși că, măcar în cel de-al 12-lea ceas, se va încerca, cel puțin, crearea unei majorități naționale, din oameni de-ai noștri, nu amestecată cu scule rusești. Fie ei și oligarhi, dar de-ai noștri să fie. Pe dracu’. S-au tot încordat antioligarhii noștri până au tras un fâs. Bine măcar că s-au dezumflat.

Acum ține-te, Ioane! Nu ne rămâne decât să sperăm că Plahotniuc va reuși să-l țină pe Ivan în tindă, să nu-i dea drumul chiar direct pe divan. Dar clar că nu o să fie ușor. Ivan e insistent, el vrea mereu bucata mai mare.

Pe de altă parte, poate-i mai bine așa. Decât să lași maimuțele la cârmă, mai bine să stea la ele în ocol. Așa, cel puțin, nu vor face stricăciuni, gălăgia om suporta-o noi cumva.

Evident că ei nici măcar nu sunt în stare să înțeleagă cât de ridicoli sunt. În politică, atunci când vrei totul sau nimic, obții întotdeauna nimic. Sunteți liberi acum să plecați peste hotare, dragi votanți facebookari, și să vă băgați progresismul într-un loc. Ne-ați fericit, bogdaprosti.

Apropo, când ajunge Kozak aici, să nu uitați să-l rugați frumos să ne ajute cu democratizarea și să ne exporte de la ei niște Justiție. Așa, în ciuda lui Plahotniuc, că voi nu mai pupați puterea, asta-i clar. Maria Ciobanu are textul pregătit, vă puteți inspira de la ea. Și Nantoi se pare că are formulată ideea. Pe Năstase lăsați-l în pace, că la el s-a stricat patefonul și vorbește în spirală. E dublu cetățean de onoare și i s-a blocat hard discul.

P.S. De fapt, încă nimica nu îi clar, să nu facem concluzii pripite. Democrații doar i-au chemat pe socialiști la negocieri. Decizia finală oricum va fi luată după ce pleacă americanul, rusul și europeanul. Adică marți, când în Piața Marii Adunări Naționale vor veni în jur de 50 de mii de oameni care vor striga că vor fapte, nu vorbe. Și vor avea dreptate, ajunge cu atâtea vorbe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.