CUTIA DESCHISĂ A PANDOREI. Cine l-a eliberat pe Filat?

Filat a fost eliberat pentru că asta a fost logica războiului ”antioligarhic”. Lipsit de logică ar fi fost să nu fie eliberat. Urmează la rând Platon, pentru că, iarăși, e logic. Și pe lângă el, mulți alți ”mărunței”, care nici măcar nu vor atrage atenția publicului.

Pentru asta a fost creat Năstase, așa s-a născut ”politiciana” Maia. Ambii au fost și sunt niște scule mărunte în confruntarea dintre clanuri. Nu încercați să găsiți indicații directe în acest sens. Nu veți găsi. Eu o cred pe Maia când spune că habar n-avea ce se întâmplă. Cum să aibă, dacă ea nici până azi n-a înțeles adevăratul ei rol în politica moldavă? Găsiți, din interes, corespondența agenților ruși, scoasă din telefoanele lui Platon, după ce a fost reținut, și veți înțelege mai bine ceea ce spun.

Năstase, la fel. S-au certat verii Țopa cu Plahotniuc, pentru niște acțiuni la bancă și așa a început totul. ”Trebuie să-l susținem pe Filat, pentru că doar el i se poate opune lui Plahotniuc”, asta i-au spus Țopii lui Năstase, încă prin 2012, și tot asta a stat la temelia Platformei ”Demnitate și Adevăr”. Restul e beletristică.

În ceea ce-l privește pe Dodon, anume lui Filat îi datorează ascensiunea sa amețitoare în carieră. Cine dacă nu Filat l-a ”convins” să-l voteze pe Timofti președinte? Dacă nu era luat în barcă atunci de Filat și se ajungea la anticipate, nu mai pupa în veci Parlamentul. Simplu, pentru că Voronin nu l-ar mai fi pus în liste, prin urmare, noul său partid socialist ar fi avut soarta partidelor lui Stepaniuc, Mișin, Petrenco și alți comuniști, care s-au grăbit să-i cânte prohodul lui Voronin.

Plahotniuc a fost, de departe cel mai abil. Singur împotriva tuturor. A spălat podelele cu ei. Plahotniuc i-a băgat la pușcărie și doar el îi putea ține acolo. Până la urmă a fost răpus, respectiv, porțile închisorii s-au deschis. Poa’ să vină acum și Papa de la Roma la conducere, oricum au să iasă toți.

Nu mai invocați articole din Codul Penal, că deveniți penibili. Toate sunt de ochii lumii, o imitație, ca zaharina pentru diabetici. Ca aromatizantele din sucuri, menite să le dea gust de fructe identic cu cel natural. Nu avem Justiție, nu avem legislație, nu avem for executiv, nu avem presă, nu avem societate civilă. Nu avem nimic. Doar noi, oamenii, suntem reali în toată această poveste. Toate celelalte au fost create artificial, pentru a simula funcționalitatea unui stat creat artificial, și el o imitație pură.

Acum, se joacă de-a cartoful fierbinte. Cine l-a eliberat pe Filat, Dodon sau Maia? Ambii, când s-au unit ca să-l dea jos pe Plahotniuc. Aceasta e o parte din prețul ”dezoligarhizării”. Mică și neînsemnată. Filat e doar un mărunt care a ieșit din Cutia deschisă a Pandorei. Dar răul cel mare abia urmează să iasă.

Vreau să fiu înțeles corect. Nu mai am nimic cu Filat. Omenește, mă bucur că a scăpat. Patru ani de meditație în izolare înseamnă mult. Sunt sigur că astăzi Filat este alt om. Dar mai știi?

Acuma griji ar trebui să-și facă Maia și Andrei. Programul lor s-a încheiat. Misiune îndeplinită. Restul se rezolvă și fără ei. Ah, ei vor să mai interpreteze ceva, dar nimeni nu-i cheamă la bis!

Asta e. Dacă v-ați grăbit să scăpați de Plahotniuc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.