Condorii Negri prezintă: ”DACII”, cântec-manifest în cinstea eroilor

Ești ceea ce simți, nu ceea ce spun alții și nici măcar ceea ce crezi că știi. Noi așa am simțit și am considerat important să spunem asta. În primul rând, celor care iubesc pământul acesta și nu-și uită rădăcinile. Pentru că este al nostru și ne-a aparținut întotdeauna. Aici ne-am găsit trimful și tot aici am trăit durerea înfrângerii. Aici ni s-au născut doinele, de aici ni se trage portul și felul de a fi. Și numele, care s-a tot schimbat în timp, tot la el se raportează.

Sub noi își dorm somnul de veci eroii noștri și, din respect pentru ei, trebuie să avem grijă ca acei care ne vor duce Neamul mai departe să rămână stăpânii acestui pământ. Altfel, toată jertfa de până acum a străbunilor își pierde sensul.

Oamenii nu se schimbă, indiferent ce inovații aduce progresul. E doar o aparență, să nu ne lăsăm înșelați. Și să nu ne temem. Nici atunci când dușmanul este mai puternic.

Mulțumiri alese tuturor celor care ne-au ajutat să dăm viață acestui proiect: Irinel Cîrlănaru, Gheorghe Postoronca, Vali Boghean, Valentin Voluța, Ansamblul etno-folcloric Altița, Asociația cultural-istorică Legio Dacica, Complexul etno-cultural VATRA și toți cei care ne-au fost alături și ne-au sprijinit necondiționat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.