BISERICA ORTODOXĂ, MAMA POPORULUI ROMÂN. Iartă-ne, maică, și roagă-te pentru noi!

Pentru poporul nostru, Biserica a fost mult mai mult decât o casă de rugăciune. Ea ne-a adăpostit atunci când ne atacau invadatorii, ea ne avertiza, prin dangăte de clopote, atunci când se aprindea vreo casă sau ne lovea vreo altă năpastă. Ea s-a aflat mereu în fruntea oștirii atunci când am mers la război.

Cei care vor să scoată acum cu forța Biserica din școală, ar trebui să știe că anume ea, Biserica, ne-a pus prima dată penița în mână și ne-a învățat literele și cifrele. Când spui ”vrem spitale, nu catedrale”, amintește-ți cine a construit primele spitale și cine ne-a tratat, întâi de toate, bolnavii. Cine a fost “Asistenta Socială”, care a îngrijit bătrânii singuri și copiii orfani?

Biserica a dus evidența populației și a păstrat arhivele și a făcut tot ce face azi ”Starea Civilă”. Aici se întrunea ”Consiliul Local”, aici se înfăptuia actul justiției. Ne-a fost mereu alături, de la naștere, până la moarte.

Tot ce avem noi astăzi a început în Biserică. Stat laic, îmi spuneți? Dați-mi un exemplu, laicilor, de ceva ce am făcut singuri, fără ajutorul Bisericii.

Biserica a fost pentru noi, și nu numai pentru noi, exact ceea ce este o mamă pentru copilul său: învățător, protector, doctor. Ea ne-a probozit, ea ne-a mângâiat și s-a jertfit în locul nostru.

Credeți că acum am crescut mari și nu mai avem nevoie de Ea? Când spuneți asta, gândiți-vă la Mama.

…………………………………………………………………………………

Uneori, oamenii se rușinează de mama lor. Li se pare că-i depașită de timp, că le strică imaginea, că refuză să se schimbe, să se adapteze la progres. O compară cu alte mame și se gândesc că ar vrea să aibă și ei una la fel.

Dar toate astea-s rătăciri, căderi în ispită, înșelătorii. Toți ei înțeleg, până la urmă, cât de importantă a fost pentru ei MAMA și că ea rămâne UNA și SINGURA care-i a lor. Tot așa cum înțeleg că au greșit, atunci când au sfidat-o, au neglijat-o, au umilit-o și s-au lepădat de EA. Pentru că dragostea de mamă e atât de puternică, încât sparge ziduri și mișcă munți și nu se stinge niciodată, chiar și atunci când nu primește răspuns.

Biserica Ortodoxă e MAMA mea, a noastră, din EA ne-am născut și doar EA ne iubește cu adevărat. Și puțin îmi pasă ce vorbiți, voi, toți lepădătorii de mamă. Între voi și EA o aleg pe EA și, chiar de-mi veți inchide ușile și-mi veți fereca porțile, ca să nu pot ajunge la EA, atunci când îmi este greu, nimic nu ne va despărți, pentru că una știu sigur: EA nu mă va lăsa și se va ruga pentru mine, indiferent de ce aș face.

Iartă-ne, MAMĂ, pentru nevrednicia noastră și de plângi acum să știi ca lacrima TA ne va curăța! Și roagă-te pentru noi, că numai TU poți deschide CERURILE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.