ALEGERILE CARE SCHIMBĂ CURSUL PLANETEI. Gânduri răzlețe despre MINCIUNA în care trăim

Dacă până și în Statele Unite, “leagănul democrației”, alegerile s-au transformat într-o farsă de dimensiuni uluitoare, ce să mai vorbim despre noi? Cum mai poți crede că părerea ta, a unui un neica nimeni, valorează ceva? Despre ce fel de dreptate și egalitate de șanse mai putem vorbi? Care democrație, fraților? Chiar nu vedeți ce proporții a căpătat Minciuna? Trăim în minciună, ne hrănim cu minciună, respirăm minciună. Eliberați-vă măcar mintea și conștiința, că alte libertăți este complicat de obținut. Dar cu o minte captivă și conștiința atrofiată nu te poți salva nici măcar pe tine însuți.

La cât de grosolan și direct minte și manipulează așa-numita presă mainstream, propaganda rusească începe să arate destul de drăguț.

Alegerile, ca fundament al democrației, au fost compromise iremediabil prin valorizarea forțată a celor mai abjecte pături sociale și, concomitent, prin lipsirea omului de alternativă. Adică suntem împinși deliberat spre periferie și obligați să alegem între două rele: între un prost și un mincinos, între un laș și un impostor, între stricat și strâmb, între omidă și molie, între rapăn și râie. Altfel spus, suntem forțați de împrejurări să dansăm manele fără întrerupere. Scuzați, dar eu nu particip. Sau nu partikip, cum se exprimă mai nou grosul electoratului modern.

S-a terminat. Presa liberă, dreptul la opinie, alegerile libere și corecte, unitatea prin diversitate, liberul arbitru, egalitatea de șanse, competiția onestă, libertatea etc. toate sunt o ficțiune. Suntem martori la instaurarea celei mai cumplite dictaturi, la scară globală, iar cel mai groaznic este că, de această dată, suntem distruși din interior, celulă cu celulă, și nimic pare să nu poată opri acest proces de supunere a omenirii. Totul este interconectat, totul funcționează după același calapod, caracatița roșie și-a băgat tentaculele până și în cele mai impenetrabile zone, și in cele mai neînsemnate locuri pe pământ. Suntem furați pe față, deschis deja, și amenințați direct, la propriu. Începe revoluția globală și prăbușirea imperiilor. Să fie oare acestea vremurile de apoi? Luminează-ne, Doamne, calea și da-ne putere sa rezistăm. Încă mai sper ca putem amâna.

Omul caută Lumina atunci când este cuprins de Întuneric, prețuiește Căldura atunci când începe să simtă Frigul, înțelege valoarea Sănătății abia atunci când este amenințat de Boală. Tot așa e și cu Adevărul. Nu-l poți afla, dacă nu ești în stare să simți Minciuna (anume să o simți, nu neapărat să o poți explica), nu te poți desăvârși, dacă nu conștientizezi că ești înșelat, nu poți găsi calea cea dreaptă, dacă nu ești în stare să intuiești direcția greșită. Decât să încerci să formulezi adevăruri, mai bine te-ai concentra pe deconspirarea minciunii. E mai simplu așa. Și atunci Adevărul te va lumina, încălzi și lecui de la sine putere. Minciuna stă la baza Răului, iar cu Rău nu poți construi Bine. E demonstrat. Uitați-vă în urmă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.