DACĂ ÎNCEPE RĂZBOIUL ÎN UCRAINA…

Ce va face comandantul suprem al Forțelor Armate și șeful Consiliului Suprem de Securitate, dacă, Doamne ferește!, începe un război în Ucraina, inclusiv cu participarea „nistreniei”? Corect, alegeri parlamentare anticipate. Война войной, а обед по расписанию. Mai ales că războiul implică SCHEME, SCHEME, SCHEME!!!, cuvântul de ordine al „oamenilor buni”. Or, în campania electorală e nevoie de ceva mai multă spumă decât se găsește în cele 45 de „realizări” din cele 100 de zile de mandat.

Mi-l și imaginez pe membrul fără nicio funcție al CSS, Kulminski, cum explică la TV8 de ce-i mai bine să nu vorbim despre asta, dar și pe inegalabilul potențial ministru de Externe, dublu nevotat, Popșoi, cum udă masca pe interior, de la tribuna Parlamentului, povestind despre corupția care ne izolează internațional. Și, bineînțeles, pe șeful(a) suprem(ă), care îi sună pe Zelenski și Putin, dar niciunul nu-i răspunde, că-s ocupați cu războiul.

În rest, Dodon va răspunde, ca de obicei, în locul președintelui, în fiecare dimineață de vineri, Slusari se va răzgândi și cere să fie scos embargoul la exportul de grâu, cu titlu de excepție, către Ucraina (în semn de solidaritate cu vecinii noștri, care vor avea nevoie de o bucată de pâine), iar restul se vor concentra pe probleme sociale (cu sau fără acoperire), că-s pe primul loc în sondaje la capitolul „ce-și doresc moldovenii”.

Ah, da, este foarte posibil ca, în această situație, militarii moldoveni să fie incluși și ei în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare, alături de jurnaliști, și chiar să beneficiem de un lot suplimentar de vaccin, pe platforma Covax, datorită intervenției partenerilor de dezvoltare.

În rest, campanie electorală ca de obicei…

Ceea ce vă povestesc, prieteni, nu-i o zeflemea. Este exact realitatea în care trăim. Doamne ferește de-un război!…

Un gând despre “DACĂ ÎNCEPE RĂZBOIUL ÎN UCRAINA…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.