RĂZBOIUL CONTRA EDUCAȚIEI CONTINUĂ. Fumurile guvernării în lupta lor cu morile de vânt

Cadrele didactice care nu se vaccinează vor trebui să prezinte, o dată la două săptămâni, teste negative la COVID, pe care le vor efectua DIN SURSE PROPRII! Am scris cu majuscule ultimele trei cuvinte, deoarece exact așa a pus accentul ministreasa Nemerenco. 

Nu știu câți pedagogi vor alerga să se înțepe după această amenințare, în schimb, intuiesc numărul celor care au ridicat mirați din sprâncene și încearcă să înțeleagă dacă madama își dă seama cu cine vorbește și în ce măsură conștientizează care vor fi efectele acestui șantaj brutal. 

Pentru că tonalitatea respectivă și aerele de superioritate, în această problemă delicată, nu prea au explicații logice. Asta în condițiile în care cea mai gravă problemă a sistemului nostru educațional este astăzi lipsa acută de cadre, iar faptul că încă mai rezistă se datorează miilor de profesori pensionari, care continuă să activeze, mai mult din spirit civic și responsabilitate, din milă pentru copiii care riscă, in caz contrar, să rămână fără școală. 

Or, după o asemenea ieșire spumoasă, mă aștept ca această „nobilă profesie” să fie abandonată masiv inclusiv de cei vaccinați, pentru că nu vor dori, pe de o parte, să ducă singuri această povară, dar mai ales pentru această atitudine sfidătoare și iresponsabilă. 

Recent, șefa aroganților de la putere, regina Maia, se plângea că nimeni nu vrea să vină să lucreze la guvern, din cauza salariilor mici. Iată de ce, a fost nevoie de sacrificiul verișoarelor, care, din patriotism, au renunțat la confortul anterior, pentru a se dedica propășirii „neamului moldovenesc”. 

Păi dacă la Guvern nu vrea să vină nimeni să lucreze, cine va veni să-și toace sănătatea in școlile din satele noastre uitate de lume? Aveți atâtea verișoare? Patrioate! Mă îndoiesc.  

Apropo, da’ noi avem ministru al Educației? Ce zice domnia sa? De fapt, de ce întreb?!… 

Mai bine spuneți-mi ce s-a întâmplat mai departe cu directorul de școală din nu știu ce sat, care a devenit subiect de anchetă la nu știu ce „organe”, pentru că și-a angajat cumnata in funcția de bibliotecară? S-a mai rezolvat conflictul de interese și cum a fost pedepsit abuzatorul în serviciu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.