ZECE PAȘI SPRE NICĂIERI. Integrarea în UE – când contează „efortul”, nu rezultatul

Nu vreau să se supere femeile pe mine, dar am observat că ele au un talent deosebit de a-și pune în valoare efortul pe care îl fac. Dacă ești bărbat și te apuci să compari efortul tău cu efortul femeii, să știi că n-ai nicio șansă să o întreci, pentru că vei constata, de fiecare dată, că tu n-ai făcut nici în jumătate cât a făcut ea.

Explicația e simplă – bărbatul are tendința să numere rezultatele, iar femeia se concentrează asupra procesului în sine și numără pașii pe care îi face, indiferent de rezultate.

Vă dau un exemplu: mersul la cumpărături, bărbatul versus femeia.

1. Ce a făcut bărbatul? A fost la cumpărături.

2. Ce a făcut femeia? a) A luat mașina de la spălătorie; b) A stat o oră în ambuteiaj; c) A ales 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10…. produse, la ofertă, apropo!; d) A așteptat o grămadă de timp la casă; e) A mai stat o oră în ambuteiaj, pe drumul înapoi; f) Nu găsea parcare și a fost nevoită să lase mașina departe de casă; g) A cărat gențile cu mâinile până acasă; h) A descărcat cumpărăturile; i) Le-a sortat și le-a băgat prin dulapuri și frigider.

1-9, în favoarea femeii, Pam-Pam!

Așa că, dacă vii obosit seara de la muncă și cauți să te jelui, ca să obții niscaiva compasiune pentru efortul pe care l-ai făcut, să știi că faci mai rău. Pentru că vei afla că n-ai făcut nici a zecea parte din ceea ce a făcut, în aceeași perioadă de timp, Femeia. Ei, cum să n-o iubești?!

***

De când la noi s-a instaurat matriarhatul, adică de când avem, în vârful ierarhiei statale, două femei și jumătate, se aplică cam același principiu. Citiți, de exemplu, „realizările” Maiei Sandu, la un an de mandat, sau pe cele ale Guvernului, la 100 de zile, și veți vedea că acestea sunt descrise exact cum am descris mai sus mersul la cumpărături, în cazul femeii.

Luați numai cele 600 de milioane de euro (parcă atâtea erau), pe care le tot primim de la nu știu ce parteneri din Europa. Mi-amintesc de cel puțin zece mega evenimente de presă, organizate la distanță de aproximativ 2-3 luni unul de altul, care îmi creau impresia că, iaca-iaca, devenim milionari.

Și ce dacă banii n-au mai ajuns nici până azi? Important este efortul care se depune pentru a-i obține și succesele de etapă. Apropo, o să găsiți aceste milioane și în „realizările” Maiei Sandu, și în „realizările” Nataliei Gavrilița, și în „realizările” din ultimul un an și jumătate ale tuturor femeilor și băiețelelor din guvernarea PAS.

Cam așa stă treaba și cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, dragii mei moldoveni. Fiți atenți ce și cum calculați, ca să nu vă faceți iluzii deșarte și statistici neconforme. Apropo, am aflat de la guvernarea matriarhală că avem zece pași de făcut (atașez mai jos imaginea oficială), iar pe primii doi practic i-am făcut. Iată ce înseamnă să prețuiești procesul și să știi să-ți valorifici efortul.

Ca să încheiem pe o notă pozitivă, propun să parafrazăm în cântecel, care tocmai mi-a venit în minte:

Toți într-un PAS înainte

Spre Europa pornim

Aplaudăm pe Președinte/ă

Și tot pe loc ne-nvârtim!

Un gând despre “ZECE PAȘI SPRE NICĂIERI. Integrarea în UE – când contează „efortul”, nu rezultatul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.