VOR FI PROTESTE. Întrebare și răspuns

Mă uit cum se răstește Maia Sandu la oamenii care îi aduc reproșuri, la întalnirile electorale pe care le organizează de o habă de vreme, și mă strânge în spate. Nimic mai periculos decât să le răspunzi brutal unor oameni cu nervii întinși la maximum, mai ales când ești direct responsabil de supărarea lor.

Vor fi sau nu vor fi proteste masive? Este întrebarea pe care și-o pune astăzi toată lumea. Până acum nu știam ce să cred, dar acum sunt deja aproape sigur că da. Și nu atât din cauza dezastrului economic, social și administrativ pe care l-a provocat această guvernare incompetentă, ci în primul rând din cauza atitudinii pe care o manifestă PAS, în frunte cu Maia Sandu, față de revolta și îngrijorările populației.

Ce poate fi mai iritant și provocator decât strofoleala Maiei Sandu, aroganța penibilă a lui Grosu, bâlbâiala senilă a Nataliei Gavriliță, comentariile infecte ale lui Alaiba sau atacurile sfidătoare ale lui Spânu? Vorba aceea: prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul.

Încă vreo câteva ieșiri din astea și o să se enerveze lumea într-atât, încât o să uite și de război, și de contextul internațional, și de integrarea europeană, și de toate sperietorile și butaforiiile, în spatele cărora încearcă PAS să-și camufleze nimicnicia.

Vor fi proteste și nu va fi deloc de glumă. Indiferent dacă va exista sau nu alternativă la această clică de impostori.

Era un banc despre război (în limba rusă, dar am să încerc să-l traduc):

Stau în tranșee rușii și nemții, față în față. Rușii se pregătesc de asalt. La un moment dat, comandantul rus le strigă soldaților săi: „Pentru Patrie, la atac!”

Un neamț tânăr, aflat pe partea opusă, își întreabă speriat superiorul: „Ce facem, poate e cazul să fugim?!”. „Calm, îi răspunde ăla, ține poziția”…

Până la urmă, resping nemții atacul.

„Pentru Stalin, înainte!”, strigă iarăși comandantul rus.

„Poate ne retragem, totuși?!”, întreabă speriat soldatul neamț. „Calm, ține poziția”, îi răspunde ofițerul.

Asaltul e din nou respins. La un moment dat, un rus enervat la culme iese din tranșee și urlă: „Futu-ți morții mă-tii!…”

Ofițerul neamț strigă la ai săi: „Acum, fugiți!”…

Iată așa o paralelă 😉.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.