Cancerul care ne omoară viitorul se găsește în fiecare celulă a corpului nostru social

Societății noastre i s-a creat percepția falsă că de vină pentru înapoierea noastră sunt doar politicienii care ne-au condus până acum. Fără îndoială, politicienii au o mare parte din vină, doar că ei nu sunt altceva decât expresia în oglindă a cetățenilor în ansamblu, deoarece anume cetățenii sunt cei care îi selectează și plasează în funcții de răspundere.

Problema este mult mai complexă decât pare la prima vedere. De vină pentru degradarea noastră continuă sunt mincinoșii, șmecherii cu ștaif, șarlatanii, brutele și tot felul de alte mizerii umane, care se găsesc, de departe, nu doar în politică. Ei se află peste tot, în toate domeniile – în educație, în medicină, în justiție, în business, în presă, în cultură, în sport… peste tot, fără excepție!

Or, aceste specimene toxice fură, înșală, șantajează, țes intrigi, nenorocesc alți oameni, pun bețe în roate tuturor care încearcă să schimbe ceva și blochează orice fel de progres. Prin urmare, suferim de o boală cronică gravă, care afectează fiecare organ din corpul nostru social și care ne omoare încet și chinuitor.

Putem schimba guvernările în fiecare an, dar dacă nu stârpim acest cancer din interior, nu avem nicio șansă să intrăm pe făgașul normalității. Este o provocare majoră, complicată, care necesită un efort uriaș și, cel mai important, colectiv. De unul singur nu va putea nimeni lupta cu această pacoste, pentru că va fi strivit  imediat, în momentul care monstrul se va simți amenințat.

Dar asta înseamnă să dăm dovadă de maximă vigilență, de înțelepciune și responsabilitate, pentru a nu ne lăsa manipulați și pentru a nu cădea în plasa impostorilor, care-s maeștri în a se victimiza, a dezinforma și a specula pe seama slăbiciunilor umane.

În această eră, a internetului, este și mai complicat de făcut față acestei provocări, pentru că nimeni nu știe să profite mai bine de posibilitatea de a vorbi liber și nestingherit în spațiul public decât cei care s-au antrenat toată viața lor să mintă și să înșele oamenii. Din această cauză, asistăm astăzi la un adevărat masacru psiho-social, care ne traumează sufletele și mințile mai grav ca niciodată.

Am spus-o în repetate rânduri și vreau să mai insist o dată – EDUCAȚIA este principalul leac pentru acest coșmar. Un om cult și educat are mult mai mari șanse să discearnă adevărul de minciună, binele de rău și să înțeleagă ce trebuie făcut.

Și dacă tot credem că politicienii sunt problema noastră cea mai mare, să știți că, dacă am avea o societate educată, calitatea clasei politice ar crește exponențial. Și multe probleme s-ar rezolva de la sine.

P.S. Motivul pentru care am luat atitudine publică în privința scandalului provocat de sforarii din umbră ai gimnastei care „nu a fost lăsată” să participe la Campionatul European constă nu doar faptul că președintele federației de resort este, întâmplător, și mama copiilor mei. Mai degrabă, pentru că am observat, în acest caz particular, exact problema pe care v-am descris-o mai devreme.

Un gând despre “Cancerul care ne omoară viitorul se găsește în fiecare celulă a corpului nostru social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.