În 2008, Rusia intenţionează să reducă numărul gastarbaiterilor

Autorităţile ruse intenţionează să reducă, în 2008, numărul emigranţilor din spaţiul CSI, care vin să muncească în Federaţia Rusă, informează AP FLUX.

Astfel, potrivit agenţiei Interfax, autorităţile de la Moscova au procesat doar 2 milioane de permise de muncă, numărul cererilor fiind de circa 5 milioane. De asemenea, acestea au dispus ca numărul celor care intră pe teritoriul Federaţiei Ruse cu scopul de a se angaja în câmpul muncii să fie de doar 672 mii 304 de cetăţeni străini.

Decizia autorităţilor ruse a fost justificată prin faptul că, în multe oraşe din Federaţia Rusă, numărul populaţiei băştinaşe devine mai mare decât numărul migranţilor de alte origini etnice.

Potrivit datelor Serviciul pentru străini al Federaţiei Ruse, în 2007, au fost oferite 1,7 milioane de permise de muncă, ceea ce reprezintă un număr dublu faţă de 2006. De asemenea, circa 6 milioane de cetăţeni care provin din spaţiul CSI au obţinut dreptul de a munci pe teritoriul Federaţiei Ruse fără a obţine viză de şedere.

În prezent, potrivit datelor oficiale existente, pe teritoriul Federaţiei Ruse activează în câmpul muncii circa 160 mii de cetăţeni moldoveni, mai informează AP FLUX.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.