Rulajul la Bursa de Valori a Moldovei a marcat 76 milioane de lei

Rulajul la Bursa de Valori a Moldovei (BVM) a înregistrat un trend pozitiv, în ultima lună a anului 2007, în special, pe segmentul interactiv şi cel de licitaţie, informează AP FLUX.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei de rating şi estimare „Estimator-VM”, specific pentru această perioadă a fost tranzacţionarea în regim interactiv a acţiunilor mai multor societăţi pe acţiuni (SA), precum şi stagnarea preţurilor de bursă la acţiunile a câtorva bănci. „Activismul bursier din luna decembrie nu este ceva neordinar, ci, mai degrabă, un moment specific unui sfârşit de an”, consideră specialiştii aceleiaşi agenţii.

Rulajul bursier total al lunii decembrie 2007 a fost de circa 76 milioane de lei, din care 46 la sută revin segmentului interactiv de vânzare-cumpărare, iar 36 la sută – licitaţiilor cu strigare. Numărul total de operaţiuni bursiere în luna decembrie s-a ridicat până la 303, dintre care 250 revin tranzacţiilor interactive de vânzare-cumpărare cu acţiunile a 35 de societăţi pe acţiuni. În luna raportată, pe toate segmentele bursiere au fost tranzacţionat 59 clase de acţiuni sau cu 22 mai multe faţă de aceeaşi lună a anului 2006.

La finele lunii decembrie a anului 2007, indicele bursier EVM Composite marca valoarea de 2.126.0798 puncte, fiind în descreştere faţă de finele lunii noiembrie cu 21.1732 puncte.

Reducerea valorii indicelui în perioada de referinţă a fost determinată, în primul rând, de reducerea preţului la acţiunile emise de băncile comerciale „Moldindconbank” SA şi „Banca Socială”, precum şi de reducerea cotaţiilor bursiere ale acţiunilor emise de societăţile „Magistrala”, „Elevatorul-Iangara”, „Produse Cerealiere”.

Valoarea de start a indicelui EVM Composite este de 1.000 de puncte şi este fixată pentru perioada de bază în calculul indicelui – 1 ianuarie 2006, mai informează AP FLUX.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.