22 moldoveni deghizaţi în buşteni, reţinuţi la frontiera României cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la vama Nădlac, judeţul Arad, au descoperit, ascunşi în remorca unui automarfar încărcat cu buşteni, 22 cetăţeni moldoveni, care intenţionau să iasă ilegal din România, pentru a ajunge în Italia, transmite Prompt Media, citată de AP FLUX.

Noaptea trecută, în jurul orelor 0.20, la PTF Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară românul Levente S., în vârstă de 40 de ani, conducător al unui automarfar înmatriculat în Arad, care transporta, conform documentelor de însoţire, 13 buşteni cu destinaţia Austria.

În timp ce verificau vehiculul, poliţiştii de frontieră au observat că sistemul de închidere de la remorca automarfarului lipsea, aspect care a trezit suspiciuni. Ei au trecut la controlul amănunţit al mijlocului de transport şi au depistat, ascunse în compartimentul de marfă, 22 persoane cu cetăţenie moldovenească, 20 femei şi 2 bărbaţi, cu vârste între 18 şi 58 de ani. Moldovenii au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă ilegal în Italia. Din studiul paşapoartelor găsite asupra lor, şi în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aceştia au intrat legal in România, prin mai multe puncte de frontiera şi la date diferite.

În cadrul cercetărilor preliminare, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre modul în care cetăţenii moldoveni au ajuns în automarfar. Şoferul a mai declarat că pe traseul spre punctul de frontieră a făcut un popas în apropierea unei benzinarii din municipiul Arad şi a lipsit de lângă automarfar aproximativ 2 ore.

Totodată, cetăţenii moldoveni au declarat că s-au urcat în vehiculul încărcat cu buşteni cu ajutorul a doi cetăţeni români, ale căror identitate reală nu o cunosc.

Având în vedere cele constatate, persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale, şoferul autocamionului fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar cei 22 de cetăţeni moldoveni – cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, mai informează AP FLUX, cu referire la sursa citată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.