Separatiştii de la Tiraspol au declarat război reprezentanţilor Work & Travel

Afişele publicitare privind oportunităţile de angajare în SUA, prin intermediul programului Work & Travel, plasate în faţa universităţii din Tiraspol, au fost scoase, după ce reprezentanţii instituţiei au sesizat autorităţile, menţionând că astfel se face „lobby proamerican” în rândul studenţilor din Transnitria, informează AP FLUX.

Săptămâna trecută, presa transnistreană a scria că în faţa universităţii din Tiraspol au apărut mai multe afişe, care îndemnau studenţii să participe la programele Work & Travel in USA. Aceste programe oferă oportunităţi de angajare în Statele Unite studenţilor, pe perioada vacanţei de vară. Reprezentanţii universităţii, au declarat, citaţi de presa de la Tiraspol, că ei nu cunosc nimic de această organizaţie şi care este scopul real al acestor programe şi au cerut astfel ca aceste afişe să fie scoase. Deşi motivul declarat a fost că reprezentanţii Work & Travel nu aveau autorizaţie pentru a folosi panourile respective, administraţia universităţii s-a arătat extrem de deranjată de faptul că afişele aveau pe ele steagul american şi conţineau mesaje încurajatoare de a pleca la lucru în SUA, cu genericul „America te aşteaptă!”. Ei i-au mai acuzat pe reprezentanţii Work & Travel că fac propagandă proamericană şi că administraţia universităţii nu a fost consultată în acest sens.

Prorectorul universităţii Mihail Kuşakov, a ţinut să precizeze că instituţia este deschisă spre a dezvolta relaţii de colaborare cu alte ţări, doar că prioritatea în acest sens o au universităţile din spaţiul CSI.

Reprezentantul Work & Travel în Tiraspol, Igor Gavrilov, a declarat însă că afirmaţia, potrivit căreia, astfel se încearcă să se facă „lobby proamerican” în Transnistria este neîntemeiată, întrucât până şi în Federaţia Rusă acest program activează deja de peste 15 ani. „Noi facem lobby intereselor tinerilor, în particular ale studenţilor, care doresc să cunoască lumea nu doar din cursuri şi seminarii”, a spus Gavrilov.

Work & Travel in USA este un program de schimb de lucru reglementate de guvernul SUA şi administrate de secţia de Probleme Educaţionale şi Culturale a Departamentului de Stat al SUA. Acesta permite studenţilor şi absolvenţilor de facultate să lucreze pe o perioadă determinata pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, mai informează AP FLUX.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.