Alegerile anticipate în Serbia ar putea avea loc pe 11 mai

Cabinetul de miniştri al Serbiei a adoptat ieri o rezoluţie privind organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Rezoluţia urmează doar să fie semnată de preşedintele Boris Tadic, care a declarat deja că este gata să anunţe organizarea de noi alegeri, informează AP FLUX.

Guvernul de la Belgrad preconizează să organizeze anticipatele pe 11 mai 2008, pentru ca, ulterior, noul legislativ să desemneze guvernul.

Propunerea de a organiza alegeri a fost lansată de prim-ministrul sârb, Voislav Koştuniţa, după ce cabinetul de miniştri s-a pomenit într-o situaţie de criză, din cauza disputelor pe marginea proclamării independenţei Kosovo şi relaţiilor autorităţilor de la Belgrad cu Uniunea Europeană.

În opinia premierului sârb, situaţia actuală în cadrul guvernului sârb, „face imposibilă exercitarea actului guvernării prin prisma normelor constituţionale”. Astfel s-a propus ca alegerile să fie organizate pe 11 mai, zi în care în Serbia vor avea loc şi alegeri regionale.

Potrivit experţilor sârbi, cea mai mare probabilitate este că cele două partide, Partidul Radical Sârb şi Partidul Democrat, îşi vor menţine poziţiile de lider în cadrul acestor alegeri. De asemenea, este admis şi faptul că în parlament vor intra şi alte partide printre care radicalii şi democraţii vor încerca să găsească aliaţi.

Amintim că premierul Voislav Koştuniţa a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că demisionează şi a anunţat organizarea alegerilor anticipate, mai informează AP FLUX.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.