Serafim Urechean a fost achitat

Judecătoria sectorului Centru a constatat astăzi lipsa oricăror componente de infracţiune în „dosarul ambulanţelor”, intentat în 2004 fostului primarul de Chişinău, actualului lider al AMN, Serafim Urechean, şi a dispus achitarea acestuia, informează AP FLUX.

Partea descriptivă a sentinţei va fi prezentată imediat după redactarea definitivă. Decizia este atacabila în termen de 15 zile cu recurs la Curtea de Apel Chişinău.

La ieşire din sala de judecată, Serafim Urechean a spus că este o decizie firească, ce demonstrează că judecătorii au analizat temeinic şi echidistant dosarul, „fabricat la ordinele lui Voronin”. „Mai pot urma Curtea de Apel, Curtea Supremă de Justiţie, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, la care vom ajunge în cazul contestării promise deja de procuror, a declarat preşedintele AMN, menţionând că „lupta pentru Justiţie în Republica Moldova va continua până va învinge adevărul”.

Amintim că, pe data de 25 aprilie a anului curent, procurorul „dosarului ambulanţelor”, Alexandru Bernaz, a cerut Judecătoriei sectorului Centru să-l condamne la nouă ani de privaţiune de libertate pe preşedintele AMN, Serafim Urechean, criticând dur decizia Curţii Supreme de Justiţie din 17 mai 2006, care a decis scoaterea lui Urechean de sub urmărire penală. Avocatul a insistat însă asupra deciziei de clasare a dosarului, invocând două motive: lipsa totală a componentelor de infracţiune şi decizia plenului lărgit al Curţii Supreme de Justiţie care a declarat ilegale şi nule actele organelor de anchetă.

„Dosarul ambulanţelor” a fost intentat în 2004, Serafim Urechean fiind suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în cazul procurării a 40 ambulanţe pentru Spitalul de Urgenţă din municipiul Chişinău, în perioada în care se afla în fruntea Primăriei capitalei. Potrivit procurorilor, tranzacţia a fost efectuată cu grave încălcări ale legislaţiei, statul fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 4 milioane de lei, mai informează AP FLUX.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.