Ghimpu despre mulsul ţânţarilor şi actele de binefacere

Recent, preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, a comentat reacţiile iscate, mai ales în presă, de numirea fostului director al Spitalului de Psihiatrie din Costiujeni, Constantin Ţurcan, în funcţia de consilier prezidenţial. „Nouă ne place să mulgem ţânţarul”, a spus el cu eleganţa stilistică pe care a exersat-o de mic copil prin hârtoapele de la Coloniţa.

Atâta lume şi-a frământat creierii (a muls ţânţarul) – de ce tocmai Ţurcanu? Când, de fapt, lucrurile sunt simple. Mihai Ghimpu a făcut un gest de binefacere, după cum a explicat chiar el, după ce fostul şef de la psihiatrie a fost demis, cu doar doi ani înainte de a ieşi la pensie.

Actele de binefacere se fac totuşi din propriul buzunar, nu din cel al statului. Mai ales într-o perioadă când se vorbeşte insistent despre necesitatea reducerii cheltuielilor. Ne referim la faptul că Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede optimizarea cheltuielilor de personal şi a unităţilor de personal, pe parcursul anului 2010. Acţiunile de optimizare vor viza, în special, domeniul educaţiei şi pe cel al culturii. Îi sfătuim pe cei care vor rămâne fără locuri de muncă să se adreseze preşedintelui interimar pentru acte de binefacere.

Amintim că Mihai Ghimpu, care este preşedinte interimar, şi-a angajat până acum 5 consilieri. Ştefan Urâtu este consilier al preşedintelui în probleme politice, Mihai Balan (tatăl maestrului în arte, Dan Balan) este consilier în problemele de politică externă, actorul Vitalie Carauş îl consiliază pe Ghimpu în probleme de cultură, învăţământ şi ştiinţă, iar Lilian Şalaru este consilier cu misiuni speciale. Nu ne rămâne decât să zicem: lungeşte-i, Doamne, preşedinţia!

Un gând despre “Ghimpu despre mulsul ţânţarilor şi actele de binefacere

  1. Nu ne rămâne decât să zicem: lungeşte-i, Doamne, preşedinţia! SUNTEM DE ACORD CU ASTA … DECIT UN SHOBOLAN FILO-RUS ,MAI BINE GHIMPU . TRAIASCA GHIMPU SI P.L. !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.