Darwin s-a înșelat, maimuțele nu evoluează

Avem și noi un motiv serios de mândrie. Ne numărăm printre puținele specii cu față umană de pe planetă care reușesc să dea peste cap teoria evoluționistă a lui Charles Darwin. Poa’ să spună oricine ce vrea, noi știm și am demonstrat că maimuțele nu evoluează sau, cel puțin, nu într-atât încât să devină homo sapiens. Suntem cel mai viu exemplu, care confirmă indubitabil că maimuța rămâne maimuță, indiferent de provocări și experiențe, și că nu există nimic în măsură să transforme animalul în om.  

Omul are rațiune și conștiință, or, anume ele îl plasează deasupra celorlalte vietăți. Nu are colți și gheare, nu poate alerga repede sau urla înfiorător. Cu toate acestea, este superior, deoarece are capacitate de a anticipa lucrurile, de a inventa mereu noi și noi strategii, de a învăța din greșeli și de a conștientiza pericolul, cu mult înainte ca el să se producă. Știe să profite de bine și să se ferească de ceea ce-i poate face rău. Adică exact ceea ce nu putem face noi, cei din Țara Maimuțelor.

Când rușii ne-au blocat exporturile, jumate dintre maimuțele noastre, cele sovietice la tărtăcuță, au sărit în sus de bucurie. Cum să nu te bucuri, când vezi că cei pe care îi iubești îți trag o palmă frățească peste bot? Este adevărat, te cam ustură, dar câtă satisfacție primești când vezi că și ceilalți suferă! Chiar merită sacrificiul. Și, la urma urmei, maimuța poate mânca și frunze, dacă n-are banane, nu-i bai, important să-și vadă fârtații zvârcolindu-se. E foarte amuzant!

Dar când vezi că și Uniunea Europeană îți trage un șut în fund, asta chiar e un adevărat deliciu. Atâta bucurie pe capul maimuțelor n-am văzut din ’45, când au venit comisarii roșii să ne dea o lecție de dresaj. Nu m-aș mira să văd mâine maimuțele cum se adună la o nouă manifestație de amploare, doar că, de data aceasta, nu să se jeluiască, ci să savureze victoria împreună. Cu toată turma la un loc. După atâta efort, după atâtea flashmoburi chinuite, după atâtea rugăminți fierbinți, comisarii albaștri ne-au auzit, în sfârșit, și au decis să-și retragă și ei bananele. Acum, putem mânca în voie frunze de arbust și să sperăm că poate s-o mai găsi cineva să ne tragă în țeapă.

Românii, ei se mai încăpățânează încă să ne arunce banane, dar nu-i totul pierdut. Găsesc maimuțele o soluție, până la urmă, să-i pună și pe ei la respect, sunt sigur. Dacă nu acum, atunci la alegerile din toamnă. Dacă reușesc, dar cred că o să reușească, Țara Maimuțelor se va putea bucura, în sfârșit, de dreptul exclusiv de a nu evolua, respectiv, de a nu se transforma în homo sapiens. Brrr! Ce bine că avem țara noastră!

Un gând despre “Darwin s-a înșelat, maimuțele nu evoluează

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.