Jocul suicidal ”Balena Albastră” din politica de pe Bâc

Există oameni care nu râd niciodată. Chiar dacă se întâmplă să schițeze vreun zâmbet crispat în colțul gurii, ochii lor continuă să exprime răceală. Fericirea altora le provoacă disconfort și emană mereu neliniște și neîncredere. Singurul lucru care îi preocupă este starea de depresie, pe care încearcă disperat să o transmită celor din jur. Unii le zic vampiri energetici, pentru faptul că au o capacitate uluitoare de a-ți stoarce energia și a te face să te simți slab și lipsit de apărare.

Cel mai des, acești oameni se manifestă individual, dar există și cazuri când acționează în grup. În acest fel, ei reușesc să inducă neliniște și panică pe o arie mut mai largă, uneori chiar la nivelul întregii societăți. Cum se întâmplă astăzi în politica de pe Bâc.

În fond, viața e ca viața, cu urcușurile și coborâșurile ei, cu momente mai bune și altele mai proaste. Întotdeauna a fost așa și tot așa va fi de acum încolo. Nu există nicio situație în care toți să fie fericiți. Mereu se vor găsi oameni nemulțumiți, pentru că acest lucru depinde de foarte mulți factori, generali și individuali.

Astăzi, societatea noastră este supusă unui atac psihologic fără precedent. Se aplică cele mai murdare metode, pentru a provoca frică, panică și disperare. Oamenii sunt atrași într-un război imaginar pentru supraviețuire și li se sugerează că sunt victime, iar singura șansă de scăpare este lupta pe viață și pe moarte. Sau evadarea. Și foarte mulți cad pradă acestei psihoze. Chiar și cei care duc o viață normală, au familii normale, un job care le asigură necesarul cel de toate zilele, au casă, masă și tot ce-i trebuie unui om ca să trăiască decent. Cu toate acestea, ei sunt deprimați și caută să-și verse ura pe cineva sau se gândesc tot mai des să-și ia lumea în cap și să plece undeva, departe, ca să înceapă totul de la zero.

Această stare nu este una firească, ea este indusă. De un grup minuscul de oameni, foarte vocali în schimb pe rețelele de socializare și în presa pretins independentă. Acești manipulatori folosesc toate instrumentele menite să semene deznădejde. Exact ca în jocul suicidal ”Balena Albastră”, când curatorul își pregătea un timp îndelungat victima până să o facă să sară în gol de pe acoperiș. Întâi o forța să nu doarmă destul, ca să obosească, apoi o punea să asculte muzică depresivă, care îi provoca o stare de neliniște și neîncredere, urmau îndemnurile la automutilare, apoi amenințările cu moartea celor apropiați. Într-un final, era chemată să-și pună capăt zilelor.

Sigur, în politica noastră jocul nu se încheie neapărat cu moartea persoanei, ci cu uciderea încrederii în viitor, învrăjbirea populației și dispersarea ei. Iar scopul curatorilor este unul meschin și foarte îngust, răzbunarea și profitul personal.

Nu e un secret pentru nimeni că pescuitul în ape tulburi e îndeletnicirea preferată a politicienilor. Oamenii trebuie să înțeleagă însă că ei sunt pradă de fapt. Sunt peștii care mușcă momeala impostorilor, ca după aceea să fie sacrificați. Nu există nicio tabără care să întruchipeze răul absolut sau, dimpotrivă, binele absolut. Cei care încearcă să vă convingă contrariul sunt niște mincinoși. Niște lupi în blană de oaie. Iar minciuna stă la baza răului, după cum bine știm.

Noi avem nevoie de unitate și bună înțelegere, dacă vrem să mișcăm carul din loc. Să prețuim binele și să ne ferim împreună de rău. Și să înțelegem că cei care au opinii sau preferințe diferite nu ne sunt dușmani, cum ni se șoptește la ureche. Sunt oameni ca și noi, care, pur simplu, au o altă opinie. Și nu e nimic rău în asta, dimpotrivă, aceste diferențe de gândire pot naște soluții de compromis și reciproc avantajoase. Important ca această confruntare să se producă doar la nivel de idei.

Ca să scăpăm din îmbrățișarea mortală a vampirilor energetici, trebuie, în primul rând, să-i depistăm. Cum îi recunoaștem am spus la început: ei nu zâmbesc sau, dacă o fac, zâmbetul lor este crispat. Îi găsiți ușor pe internet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.