ALEGERI CU ȚOPÂRLANII LA VEDERE. Plahotniuc cântă, opoziția dansează

V-am spus eu că sistemul uninominal e mai fain decât cel proporțional! Cine s-ar mai fi uitat din ce-i făcut borșul concurenților electorali, dacă n-ar fi fost schimbat sistemul de vot? Dar așa până și aligatorii știu pe cine votează. O lecție utilă, zic eu, luați d-aci ingredientele și vă faceți borșul singuri. Ajunge cu totul de-a gata și cu Dumnezeu știe ce e înăuntru!

Sigur, asta nu înseamnă că, gata, în Parlament vor ajunge doar oameni de treabă. Sau, mă rog, că acum deputații ne vor reprezenta cu adevărat. Ei întotdeauna ne-au reprezentat cu adevărat, doar că asta nu are treabă cu treaba. Oamenii de treabă nu ne reprezintă, de fapt, ăsta-i tot secretul. Cei care ne reprezintă nu-s de treabă, sunt exact ca toată soțietatea noastră care deține majoritatea – mincinoși, slăbuți de minte, lacomi și oleacă șmecheri, când vine vorba de interesul lor. În rest, stânga unul, dreapta doi, c-așa-i hora pe la noi. Chestii tehnice.

Acum înțelegeți de ce unii tare n-au vrut să se schimbe sistemul electoral? Ca lumea să nu vadă că ingredientele-s puține și încă proaste pe de-asupra. Ce să mai filtrezi aici? Dacă le treci prin filtru, rămâi doar cu zeama. Apă chioară, cum se spune.

Degeaba ați cheltuit banii pe popcorn. Competiție nu va fi. De schimbare nici vorbă. Cum să schimbi dacă n-ai cu ce? Până și cei care preferă iepuri în locul lupului au înțeles că e cam greu, dacă nu imposibil. Nu-i poți prinde, mama lor de sprințari. Fug în zigzaguri, încât nici nu apuci să-i vezi. O înlemnit până și diaspora.

Noroc de Plahotniuc. Fără el ar fi pustiu. Dar așa măcar au la cine să se raporteze. Are cine da tonul și stabili ritmul.

Ați vrut meci de box, dar ați ajuns la nuntă tipic moldovenească. Cu mâncare, băutură și niște zdupaci în spatele cortului. Unii cântă, alții dansează. Se oprește muzica, se oprește și dansul. Și așa, până vine Masa Mare, când fiecare dă cât îl lasă inima sau în funcție de tendințe. Nimic imprevizibil. Așa că lăsați muzica să cânte, cel puțin până vine momentul datului și se sparge cheful. Măcar ceva să vedem și noi. Ș-apoi om mai aștepta un an sau chiar patru, că suntem deprinși cu Sfântul Așteaptă.

La mulți ani cu sănătate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.