E VREMEA OAMENILOR RĂI. Prețul ”dezoligarhizării” sau, cum se spune pe la noi, așa s-a primit

Iurie BOLBOCEANU (condamnat la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie) – ELIBERAT și ACHITAT. Vladimir FILAT (condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupție și trafic de influență) – ELIBERAT. Veaceslav PLATON (condamnat la 18 ani de închisoare pentru fraude bancare) – ELIBERAT. Petru LUCINSCHI (cercetat penal în dosarul ”frauda bancară”) – ACHITAT. Grigore CARAMALAC, alias BULGARU (aflat în căutare internațională, 9 capete de acuzare – estorcare de bani, banditism, tâlhării și furturi în proporții deosebit de mari) – ACHITAT.

Și încă muuulte alte nume, mai mult sau mai puțin cunoscute, cu muuulte alte păcate, mai mult sau mai puțin grave, care au scăpat definitiv de pedeapsă, odată cu… ”dezoligarhizarea” din 2019.

Și asta nu e tot. Relațiile cu România – mai rele ca niciodată; relațiile cu Ucraina – mai rele ca niciodată; relațiile cu UE – mai rele ca niciodată; relațiile cu SUA – mai rele ca niciodată; relațiile cu Rusia – … nici nu știu cum să zic.

Și asta nu e tot. Problema transnistreană – salt cu 20 de ani înapoi; Economia – la pământ; Învățământul – la pământ, Sănătatea – la pământ; perspective – ZERO.

Vă întrebați de ce am ajuns aici? Dar ce ați așteptat? Asta se întâmplă, și e absolut firesc, dacă mergi pe mâna unor diletanți, a unor amatori politici, a unor nulități isterice, fără program și viziune, a unor pseudo-lideri lipsiți de creier și capacități elementare. Curajul e bun, inclusiv în politică, însă cu o condiție – să nu fii prost. În caz contrar, te poate duce la pierzanie.

Nu mi-l mai invocați pe Dodon. Nu Dodon e vinovat. Cine-i Dodon era clar de la bun început. El face exact ceea ce trebuie, își îndeplinește misiunea politică asumată din start. El nu a înșelat așteptările.

Vinovați sunt Maia Sandu și Andrei Năstase, cu tot poporul lor ”deșteptat”. Ei au terfelit curentul de dreapta, au profanat valorile democratice, au compromis ideea românească și pe cea europeană, au paralizat simțurile societății și instinctele sale de autoconservare. Pentru că, înainte de a demola, trebuie să știi să construiești, înainte de a spune ce este rău, trebuie să înțelegi ce este bine, înainte să vrei, trebuie să poți.

Din cauza lor, astăzi, nu putem îndrepta lucrurile. Să fie clar.

“Greșelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se împiedică dezvoltarea unei țări întregi și se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei”, spunea cândva marele gânditor Mihai Eminescu.

Dar să nu fii în stare nici măcar să recunoști că ai greșit e mai mult decât criminal.

Votați-i în continuare, masochiștilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.