ISTERIA ORGANIZAȚIILOR-CĂPUȘĂ. Adevarata societate civilă nu primește finanțare

Adevarata societate civilă e cea care materializează, institutionalizează, teoretizează, definește necesitățile corpului social, în sânul căruia se naște. Ea crește din trunchiul societății, este vlăstarul aceluiași organism, respectiv, are aceeași sevă.

Ceea ce ne este prezentat însă astăzi drept societate civilă este, de fapt, un organism străin, altoit pe tulpina societății, cu scopul de a-i modifica esența, de a obține alte fructe decât cele firești, naturale.

Doar că organismul-gazdă este destul de viguros și respinge acest corp străin, nu-i permite să se asimileze și să-l modifice genetic. Iată de ce avem două lumi paralele, una finanțată din gros, alta lăsată în voia sorții, care nu doar că nu se intersectează, dar se și resping reciproc.

Avem foarte mulți activiști civici, care fac bine dezinteresat, nu vreau să fiu înțeles greșit. Doar că adevărații oameni implicați, care se oferă voluntar să îndrepte lucrurile într-un domeniu sau altul, nu sunt susținuți de nimeni. Ei nu sunt “eligibili” pentru finanțare străină, dacă nu se înscriu în șabloane. Adică dacă nu renunță la propria identitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.