CERCETEAZĂ ȘI NU CREDE. Cea mai mare minciună legată de anticipate

Maia Sandu și toți cei care o admiră și o susțin necondiționat repetă întruna că alegerile anticipate sunt vitale, pentru că, în urma lor, Parlamentul va fi curățat de „elementele nocive”. Care sunt aceste presupuse elemente nocive, în accepția lor? Dodon cu socialiștii, Șor cu așa-numiții “transfugi”, Candu și Filip. Restul parcă-s „oameni buni”, din câte înțeleg. În ce măsură noul Parlament, ales în urma unui scrutin anticipat, va fi curățat de „elementele nocive”? Să vedem:

  1. Socialiștii – nu doar că vor face parte și din viitorul Parlament, dar îl vor scoate și pe Dodon din șomaj și îl vor face deputat. Adică PLUS un „element nociv”. Cel mai „nociv”!
  2. Șor – va fi și în viitorul Parlament, asta e sigur, iar sondajele arată că numărul deputaților săi nu va scădea, ci, dimpotrivă, va crește. Vor fi aceiași sau alții, nu contează, oricum vor spune despre ei că sunt „nocivi”.
  3. Candu și Filip (îi pun împreună, pentru că despre ei am de spus același lucru) – singurele „elemente nocive” care, cu adevărat, vor zbura din Parlament. Dar să nu credeți că în locul lor vor veni „oamenii buni”. Nu! În locul lor va veni Usatîi. Cine-i mai ”nociv”, Filip și Candu sau Usatîi? Vom vedea. Peste vreo doi ani.

Așadar, cine are cel mai mult de pierdut, în cazul anticipatelor? „Oamenii buni”, cum ar veni. Cu excepția celor din gașca Maiei Sandu, care vor deveni mai nemuroși, în viitorul Parlament.

Restul – ciao! „Oamenii buni” ai lui Năstase zboară, e clar, unionistul Țâcu zboară, unionistul Reniță zboară, unionistul Carp zboară, unionista Ciobanu zboară… Mai zboară și cele două „balamale independente”, dar nu sunt sigur, ei sunt „oameni buni” sau „nocivi”?

Așa că mai lăsați-mă cu luminița din capătul tunelului electoral. Aia nu e de la soare, ci de la trenul care se îndreaptă peste noi. Încercați să vedeți un pic mai departe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.