PETARDE ÎN CLOSET. Ucraina și Moldova, strivite sub greutatea „Blocului ANTIFA”

Zelenscki e ucrainean cam cum e Maia Sandu româncă. A venit la putere cu același mesaj și cu aceleași forțe în spate. Același Open Dialog, aceeași „societate deschisă”. Porosenko a fost înlăturat de la putere după același scenariu după care a fos înlăturat apoi Plahotniuc.

Și într-un caz, și în altul, mesajul electoral central a fost „lupta anticorupție”. Și într-un caz, și în altul, Rusia a făcut front comun cu Occidentul, de dragul… democrației și… ce mai era acolo?

În realitate, factorul care i-a unit pe acești „adversari” tradiționali, mai ales în cazul Ucrainei, a fost „pericolul naționalist”. Pentru că, după anexarea Crimeei și izbucnirea conflictului din Donbas, în țara vecină s-a cristalizat un nucleu naționalist și conservator destul de puternic, care orbita cumva în jurul lui Poroșenko.

Rusia nu iubește conservatorii și „naționaliștii”, mai ales în vecinătatea sa imediată, acolo unde are interese directe. Occidentul progresist la fel. Numai Polonia conservatoare și „naționalistă”, sora Ucrainei, câte bătăi de cap le dă ambelor tabere, în egală măsură! Prin urmare, în Ucraina, au făcut front comun și au ucis copilul din fașă. La noi l-au avortat forțat, înainte să se nască. Un fel de Bloc ANTIFA, ca sa-i dăm si lui Soros ce-i a lui Soros.

Acum, Rusia cică amenință cu război, iar Occidentul cică se precipită. Război între NATO și Rusia? Glumiți? Care NATO? Va lupta Germania cu Rusia? Sau Turcia? Sau Franța? Nu, bineînțeles, stingeți farurile la tanc, vă rog. Dar vor accepta să sfâșie Ucraina. De ce nu? Și Moldova la pachet. Ca variantă de „compromis”. Rusia câștigă, Occidentul nu pierde. De fapt, Occident e prea mult spus…

Apropo, Germania nu și-a deschis încă vreo fabrică-două de cablaje prin Donbas? E cineva care poate afla?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.