Tactica rechinului cu burta spintecată sau ultima luptă a Maiei Sandu

Partida politică formată din progeniturile lui Soros, care a acaparat toată puterea, acum un an și jumătate, își trăiește ultimele clipe de glorie. De fapt, glorie e mult prea mult spus. Mai corect ar fi ultima fază a vieții biologice, după care va urma moartea fizică, iar apoi, teoretic, ar trebui să aibă loc reîncarnarea. Cu alte cuvinte, sub ochii noștri, PAS, această speranță de milioane (de suflete și dolari) își dă obștescul sfârșit, iar sufletul său (sau demonul, ar zice unii mai radicali) caută acum cu disperare un alt corp pe care să se oploșească.

De fapt, se produce inevitabilul, despre care am vorbit inclusiv eu, cu mult timp în urmă, când analizam esența acestui organism politico-ideologic, pe care l-am comparat cu vietățile-parazit, ce pot crește și supraviețui doar dacă au un corp-gazdă din care să-și extragă seva dătătoare de viață. Odată cu moartea organismului-gazdă, parazitul intră și el în fază terminală, iar dacă nu-și găsește rapid un alt corp pe care să se strămute, se usucă și moare, la rândul său.

Semnalam și anterior o greșeală fatală, pe care au comis-o, fără să-și dea seama, diriguitorii din afară ai laboratorului de produs mutanți politici, atunci când au decis să o planteze de una singură pe Maia Sandu în solul politic moldovenesc, după ce l-au curățat de toate formele de viață care îi puteau face, într-un fel sau altul, concurență. Eroare! Nu poți lua o ciupercă ce crește pe trunchiul unui copac și să o plantezi direct în pământ, pentru că ea nu poate să-și extragă singură din sol mineralele și alte substanțe hrănitoare, care-i permit să crească și să se dezvolte. Exact cum nu poți scoate un vierme din intestinul unui animal și să-l lași singur afară, alături de alți viermi, programați genetic să supraviețuiască pe cont propriu.

Or, Maia Sandu, politic vorbind, reprezintă organismul reîncarnat al lui Vlad Filat, care, la rândul său, a reprodus esența altor înaintași cu aceeași constituție genetică. De exemplu, dacă vă mai amintiți, Filat s-a născut pe trunchiul PD-ului lui Diacov, preluând cromozomii lui Sturza, iar după ce s-a detașat de acest acest organism politic, și-a înfipt rădăcinile în corpul politic al lui Urechean, pe care l-a secat ulterior de vlagă. Rămas pe cont propriu, s-a subțiat până a dispărut. Nu înainte însă de a-și împroșca sporii, precum fungii, reușind să și-i implanteze în trunchiul politic al Platformei DA, pe care s-a dezvoltat ulterior PAS-ul Maiei Sandu.

Nu mai puțin important pentru perpetuarea acestei forme de viață este și faptul că pentru ea este vital să aibă la cine se raporta și cu cine se compara. De exemplu, anterior s-a plasat în antiteză cu Voronin, pe care l-a prezentat ca fiind răul absolut, decontând în contul lui toată mânia publicului spectator și folosind această ură indusă pe post de carburant sau furnizor de energie pentru propriul vehicul politic. Ulterior, s-a plasat în antiteză cu Plahotniuc, pe care l-a mâzgălit cu exact aceeași cerneală murdară, până l-a scos din joc. Ca, într-un final, pe post de paratrăsnet să ajungă Dodon. Astfel, publicul consumator de telenovele politice a fost pus mereu în situația să aleagă: ori, ori… Așa a fost și așa va fi și de acum încolo.

Greșeala fatală despre care vorbeam constă însă în faptul că sforarii Maiei Sandu, în nesăbuința lor, au lăsat-o și fără organism-gazdă, și fără paratrăsnet. Platforma DA, care îi asigura conexiunea cu solul și îi furniza seva dătătoare de viață, a fost sugrumată prematur, prin îmbrățișare mortală, iar de cealaltă parte a baricadei n-a mai rămas nimeni sau aproape nimeni la care să se raporteze și pe care să-l ardă în cuptorul locomotivei ce le trage garnitura hodorogită. Mă rog, au încercat să-l transforme pe Șor în paratrăsnet, dar, după cum se vede, acesta nu-i poate furniza suficientă energie, încât să-i ajungă până la următoarea destinație. Printre altele, decizia de a-l îndepărta, în 2021, pe Usatîi și de a-l împiedica să ajungă să guverneze alături de PAS s-a dovedit a fi de-a dreptul sinucigașă. Acum Usatîi a anunțat că revine, dar rolul său va fi cu totul altul decât putea fi atunci.

Prin urmare, astăzi, Maia Sandu, în încercarea sa disperată de a rămâne în viață, n-are altă soluție decât să-și devoreze propriul corp, partid, mai exact. Asemenea rechinului cu burta spintecată, care-și îngurgitează propriile măruntaie ce dau pe dinafară, iar după ce acestea parcurg tubul digestiv și se varsă iarăși afară prin burta despicată, sunt înghițite din nou. Și tot așa, până nu mai rămâne nimic din ele.

Acum, sforarii se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită până acum. Asta deoarece se află în fața unei premiere chirurgicale, când trebuie să detașeze capul de corpul bolnav și să-l atașeze la alt corp, mai sănătos. Spun că e o premieră, deoarece, până acum, astfel de operații de transplant au decurs în sens invers, adică a fost schimbat capul, nu corpul. Cum a fost în cazul capului pe nume Filat, care a fost înlocuit cu capul Maia Sandu și atașat la corpul defunctului PLDM, dându-i astfel acestuia o nouă viață. Acum se încearcă salvarea capului, nu a corpului, ceea reprezintă o provocare majoră. Mai ales că, iarăși, din imprudență și autosuficiență idioată, n-au avut avut grijă, până acum, să-și creeze un organism de alternativă viguros, care să reziste unei asemenea intervenții complicate.

Or, mesajele vociferate tot mai des, în ultima vreme, de unii exponenți ai așa-numitei „opoziții proeuropene”, care ne tot vorbesc despre „capul bun” și „corpul rău”, au menirea exclusivă de a-i încuraja pe membrii și simpatizanții de rând ai acestei familii politice, astfel încât să-i țină în continuare grămăjoară și să nu-i lase să-și piardă speranța.

Cum se va încheia această luptă pentru supraviețuire vom afla în curând. Adevăratul spectacol abia începe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.