Guvernul vrea să închidă robinetul în capitală și lansează site-ul apă.md

Guvernarea oamenilor buni a decis să lupte mai hotărât cu moldovenii. De această dată cu cei din capitală, mai ales că-i clar deja că ei nu vor vota pentru PAS la locale. Motivul nespus este că aceștia refuză cu încăpățânare să facă duș în doi, cu apă rece și cât mai rar posibil, așa cum le recomandă lumea emancipată, dezinfectată și hipervaccinată.

Nici sugestia de a face baie împreună cu vecina, cu lumina stinsă, pentru a economisi apă și energie, nu a funcționat. Bietul Spânu, numai el, săracul, câte duble a tras pentru spotul său de responsabilizare în masă și tot degeaba. Culmea e că situația rămâne neschimbată chiar și după ce au scumpit gazul de aproape zece ori și au triplat prețul curentului.

Interesanți oameni moldovenii ăștia, fac totul invers! Când li se cerea să stea închiși în case toată ziua și aveau acces nelimitat la apă și energie, ieșeau sfidător cu toții afară, la aer necondiționat și lumină naturală. În plus, cât dezinfectant s-a prăpădit aiurea, îl găsești ș-acuma peste tot, aproape neatins! Sau câtă apă s-a vărsat în canalizare numai pentru filmulețele de încurajare a spălatului pe mâini, vă mai amintiți?! Acum moldovenii o întorc iar pe dos – li se spune să umble nespălați, ei se spală în fiecare zi, li se recomandă lumina și temperatura naturală, ei le aleg pe cele artificiale. Cum să vă înțeleagă lumea emancipată, oameni nebuni?!

Așa că nu le rămâne decât o soluție – să ne închidă apa cu totul. Dacă nu-i apă, nu-i nevoie nici de cazan pe gaz și nici de boiler pe curent, ca să o încălzești. Trei iepuri dintr-o împușcătură! Economisire prin constrângere, dacă lumea nu înțelege cu binișorul. După aceea, va fi lansat site-ul apă.md, unde consumatorii vor putea afla informații actualizate despre resursele de apă existente și condițiile de accesare.

Dincolo de ironie, situația e serioasă, să știți. Capitala riscă la propriu să fie deconectată de la apă, chiar de săptămâna viitoare. Din câte se vede, asupra întreprinderii „Apă-Canal Chișinău” se desfășoară în prezent o amplă campanie de „dominare”, iar noi știm cum se termină ele, de la o vreme încoace.

Partea cea mai proastă e că anul acesta avem alegeri, iar șansele PAS în Chișinău sunt aproximativ egale cu cele pe care le-a avut candidatul lor în Bălți, acum un an și jumătate. Ați văzut ce-au primit locuitorii capitalei de nord, în schimbul încăpățânării lor de a nu susține PAS-ul? Un primar de 7% care-i fericește zi de zi. Locuitorilor capitalei centrale li se rezervă același lucru, să n-aveți nicio îndoială.

Mă găsești și pe Atitudini.MD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.